Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΗΔΙΚΑ: Αναβάθμιση ασφάλειας πρωτοκόλλου - Αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτωνΠαρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Αναβάθμιση ασφάλειας πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης διακινούμενων δεδομένων αποκλειστικά σε TLS 1.2 στις διαδικτυακές υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ


Στο πλαίσιο βελτίωσης του επιπέδου ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και διασφάλισης των προσωπικών ή/και ευαίσθητων δεδομένων που διαχειρίζεται, η ΗΔΙΚΑ θα προβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα στην αναβάθμιση του χρησιμοποιούμενου πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης διακινούμενων δεδομένων (transport layer encryption) αποκλειστικά σε TLS 1.2.

Η αλλαγή αυτή ενδέχεται να επηρεάσει την απρόσκοπτη πρόσβασή σας στα παρεχόμενα από την ΗΔΙΚΑ Πληροφοριακά Συστήματα και υπηρεσίες.

Α. Πρόσβαση μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος /φυλλομετρητή

Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείτε λογισμικό φυλλομετρητή (browser) και η πρόσβασή σας πραγματοποιείται μέσω των σχετικών συνδέσμων.

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν χρησιμοποιείτε παλαιά συστήματα, όπως ενδεικτικά ΗΥ με λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows XP και Microsoft Windows Vista, τα οποία ως γνωστόν πλέον δεν υποστηρίζονται.

Β. Χρήση εφαρμογών λογισμικού τρίτων κατασκευαστών

Στην περίπτωση αυτή για την πρόσβαση στις υπηρεσίες χρησιμοποιείτε εφαρμογές λογισμικού που έχουν αναπτυχθεί από τρίτους κατασκευαστές (λογισμικά διαχείρισης ιατρείου, φαρμακείου κλπ), αξιοποιώντας κάποιο από την ΗΔΙΚΑ παρεχόμενο Application Programming Interface (API).


www.idika.gr

Για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων, έχουν ήδη ενημερωθεί οι κατασκευαστές λογισμικού εφαρμογών, ώστε εγκαίρως να αντιμετωπιστούν πιθανές δυσλειτουργίες και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εφαρμογών τους.

Ενδέχεται όμως να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν χρησιμοποιείτε παλαιά συστήματα, όπως ενδεικτικά ΗΥ με λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows XP και Microsoft Windows Vista.

Στην περίπτωση αυτή προτείνουμε να απευθυνθείτε στον προμηθευτή του αντίστοιχου λογισμικού εφαρμογής που χρησιμοποιείτε, ο οποίος θα σας ενημερώσει σχετικά με τη συμβατότητά της, καθώς και για ενδεχόμενες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβείτε, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργίας της εφαρμογής σας.

Παρακαλούμε για την ετοιμότητά σας, καθώς και τη λήψη όλων των από πλευράς σας απαραίτητων μέτρων, για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Σχετικές οδηγίες θα βρείτε εδώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο