Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το ευρωομόλογο μειώνει το spread των ελληνικών τίτλων

Συρρικνώνονται τα spreads των ελληνικών ομολόγων, εξέλιξη στην οποία συμβάλλουν το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου και οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρώπης και της ΕΚΤ ότι δεν κινδυνεύει χώρα της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει.

Το ευρωομόλογο μειώνει το spread των ελληνικών τίτλων

Συρρικνώνονται τα spreads των ελληνικών ομολόγων, εξέλιξη στην οποία συμβάλλουν το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου και οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρώπης και της ΕΚΤ ότι δεν κινδυνεύει χώρα της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει.

Δεν είναι τυχαίο ότι αλλαγή τάσης παρατηρείται σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ η έκδοση ευρωομολόγου αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τις περιφερειακές οικονομίες, όπως η ελληνική.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις 298 μονάδες βάσης που είχε διαμορφωθεί η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ομολόγων, έχει υποχωρήσει στις 232 μονάδες βάσης με τάση περαιτέρω συρρίκνωσης. Δεν αποκλείεται τα spreads να διαμορφωθούν στις 200 μονάδες βάσης ή και χαμηλότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Citigroup είναι από την προηγούμενη Πέμπτη ο μεγαλύτερος αγοραστής ελληνικών ομολόγων, ενώ σε αγορές προχωρούν και άλλες αμερικανικές τράπεζες. Οι παραδοσιακοί αγοραστές όπως η BNP ή η Societe Generale δεν έχουν εμφανιστεί επιθετικά.

Μεγάλες αγορές ελληνικών ομολόγων έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα και οι εγχώριες τράπεζες.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο