Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η απόφαση για την ηλεκτρονική υποβολή της ειδικής δήλωσης τέλους ταξινόμησης


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 1203/2019 μετά και το από 28 Μαΐου 2019 δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ.

Με την απόφαση καθορίζονται:

α. οι προδιαγραφές των τιμοκαταλόγων με τις λιανικές τιμές πώλησης προ φόρων ή τις τιμές χονδρικής πώλησης των οχημάτων, κατά περίπτωση, οι οποίοι υποβάλλονται για τον προσδιορισμό και τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας, καθώς και οι λεπτομέρειες, ως προς τη δημοσίευση αυτών,

β. η διαδικασία για τον προσδιορισμό και τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας, για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης σε επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς και μοτοσικλέτες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 121, 123, 124 και 126 του ν. 2960/2001,

γ. οι αρμόδιες αρχές για την υποβολή των τιμοκαταλόγων και τα υπόχρεα πρόσωπα υποβολής αυτών,

δ. οι ειδικές περιπτώσεις καθορισμού της φορολογητέας αξίας και η διαδικασία άμεσης παραλαβής οχημάτων,

ε. η μεθοδολογία προσδιορισμού των ποσοστών απομείωσης της φορολογητέας αξίας, των επιβατικών,

στ. η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των υποστηρικτικών, της Ειδικής Δήλωσης του άρθρου 130 του ν. 2960/2001, δικαιολογητικών εγγράφων για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των οχημάτων.

Για τους σκοπούς της απόφασης:

α. Ως προσδιορισμός της φορολογητέας αξίας, για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης, νοείται ο υπολογισμός, κατά περίπτωση, της λιανικής τιμής πώλησης προ φόρων ή της τιμής χονδρικής πώλησης, κατά μάρκα, τύπο, παραλλαγή και έκδοση του οχήματος, με βάση τους υποβαλλόμενους τιμοκαταλόγους στην αρμόδια τελωνειακή αρχή, ως βασικό στοιχείο διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης.

β. Ως διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης νοείται ο υπολογισμός της τελικής φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης, βάσει των απομειώσεων και των άλλων στοιχείων που λαμβάνονται υπόψη, κατά περίπτωση, κατ’εφαρμογή των οριζομένων στα άρθρα 121, 123, 124 και 126 του ν. 2960/2001, ανά κατηγορία οχήματος.

γ. Ως καθορισμός της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης νοείται ο υπολογισμός τεκμαρτής αξίας στις ειδικές περιπτώσεις του άρθρου 9 της παρούσας, με βάση τις αξίες πανομοιότυπων ή παρόμοιων μοντέλων, παραλλαγών ή εκδόσεων, αυτοκινήτων οχημάτων της ίδιας μάρκας του ιδίου έτους κυκλοφορίας στην ελληνική ή διεθνή αγορά, κατά περίπτωση, ή με βάση άλλα διαθέσιμα στοιχεία στις Τελωνειακές Περιφέρειες, ή με βάση τις πρόσθετες πληροφορίες, κατ’ εφαρμογή της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 5 της παρούσας.

Δείτε την Α.1203/2019 από το φορολογικό αρχείο του κόμβου


Ετικέτες για αναζήτηση οχήματα ταξινόμηση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο