Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παραπέμπεται η Ελλάδα για φορολόγηση της αγοράς α΄ κατοικίας από αλλοδαπούς

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέσπιση μεροληπτικών φορολογικών διατάξεων όσον αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας στην επικράτειά της.

Παραπέμπεται η Ελλάδα για φορολόγηση της αγοράς α΄ κατοικίας από αλλοδαπούς                                             
Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέσπιση μεροληπτικών φορολογικών διατάξεων όσον αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας στην επικράτειά της.  

Η ελληνική νομοθεσία εξαιρεί τους μόνιμους κατοίκους της χώρας από τον φόρο μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας κατά την αγορά της πρώτης κατοικίας, αλλά δεν προβλέπει το ίδιο για αγοραστές που δεν διαμένουν μόνιμα στη χώρα και προτίθενται να το πράξουν μελλοντικά. Επιπλέον, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι κανόνες που έχει θεσπίσει η Ελλάδα προβλέπουν την απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας σε Ελληνες υπηκόους που διαμένουν στο εξωτερικό κατά την αγορά της πρώτης κατοικίας τους στην Ελλάδα, ενώ δεν προβλέπει το ίδιο για τους αλλοδαπούς.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι απαλλαγές που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία παραβιάζουν τη γενική απαγόρευση κάθε είδους μεροληπτικής διάκρισης καθώς και την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και την ελευθερία εγκατάστασης.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο