Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ε. Αχτσιόγλου: «Έρχεται δεύτερος κύκλος κοινωφελούς εργασίας σε 276 Δήμους - Μέσα στον Ιούνιο δύο προγράμματα κατάρτισης για άνεργους αποφοίτους θετικών επιστημών ως 45 ετών»

24 Μάιου 2019 Σχόλια
Ε. Αχτσιόγλου: «Έρχεται δεύτερος κύκλος κοινωφελούς εργασίας σε 276 Δήμους - Μέσα στον Ιούνιο δύο προγράμματα κατάρτισης για άνεργους αποφοίτους θετικών επιστημών ως 45 ετών»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε σε συνέντευξή της στα «dikaiologitika.gr» ότι «ήδη προετοιμάζεται δεύτερος κύκλος κοινωφελούς εργασίας σε 276 Δήμους της Επικράτειας και Κέντρα Πρόνοιας για 30.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ. Επίσης, μέσα στον Ιούνιο θα προκηρυχτούν δύο προγράμματα κατάρτισης σε εξειδικευμένες δεξιότητες ΤΠΕ για άνεργους αποφοίτους θετικών επιστημών ως 45 ετών».

Αναφερόμενη στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, υπογραμμίζει ότι μόνο το πρώτο εικοσιτετράωρο έγιναν περισσότερες από 10.000 αιτήσεις και σημειώνει ότι «στόχος μας είναι να ενταχθούν όλοι οι οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή περίπου 1,3 εκατ. άτομα. Κι αυτό είναι εφικτό διότι αφενός η ρύθμιση αυτή είναι η πιο ευνοϊκή που έχει υπάρξει ποτέ, αφετέρου οι ασφαλισμένοι είναι πια πολύ περισσότερο συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, ακριβώς επειδή αυτές συνδέονται με το πραγματικό τους εισόδημα. Είναι μια χρυσή ευκαιρία λοιπόν να τελειώσουμε οριστικά με τα βάρη του παρελθόντος. Η ρύθμιση είναι απολύτως ανοιχτή σε όλους, δεν έχει δηλαδή κριτήρια ένταξης. Αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, καθώς και επιχειρήσεις που οφείλουν εισφορές για τους εργαζομένους τους. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 31/12/2018. Οι δόσεις της ρύθμισης φτάνουν έως και τις 120, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50€ και για τους αγρότες τα 30€. Το καινοτόμο στοιχείο της ρύθμισης είναι ότι προβλέπει κούρεμα της βασικής οφειλής, επιπλέον της μείωσης των προσαυξήσεων κατά 85%. Έτσι, η συνολική οφειλή μειώνεται περίπου κατά 65%. Ιδιαίτερη αξία έχει η ρύθμιση για περίπου 80.000 “εγκλωβισμένους” ασφαλισμένους, που παρότι πληρούσαν τις άλλες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης λόγω των υψηλών χρεών τους δεν μπορούσαν να λάβουν σύνταξη. Με τη ρύθμιση και τη μείωση της οφειλής τους, θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη και μέσα από μια μικρή μηνιαία παρακράτηση να εξοφλήσουν την οφειλή τους».

Για τη θέσπιση της υποχρεωτικής αιτιολόγησης των απολύσεων η κ. Αχτσιόγλου τονίζει ότι «θεσπίσαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας το αιτιολογημένο των απολύσεων. Κάθε απόλυση πρέπει πλέον να δικαιολογείται από βάσιμο λόγο, ο οποίος να συνδέεται με την ικανότητα ή τη συμπεριφορά του εργαζόμενου ή να βασίζεται στις λειτουργικές απαιτήσεις της επιχείρησης. Βάζοντας τέλος στις αναιτιολόγητες απολύσεις ενισχύσουμε έμπρακτα την προστασία των εργαζομένων από καταχρηστικές εργοδοτικές πρακτικές. Επίσης, από τη στιγμή που η απόλυση χωρίς βάσιμο λόγο λογίζεται πλέον ως άκυρη, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα επαναπασχόλησης στον εργοδότη τους, ενώ συγχρόνως διατηρούν το δικαίωμα καταβολής των μισθών τους (μισθοί υπερημερίας). Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων στον τόπο μας».

Πηγή: Δελτίο τύπου Υπ. Εργασίας της 24ης Μαΐου 2019



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης