Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ετήσια έρευνα του IFIAR 2018


Βουλής 7, 5ος όροφος 10562 Αθήνα, Τ: 210 3242648, F: 210 3234141, www.elte.org.gr

Αθήνα, 22 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 011/2019

ΕΡΕΥΝΑ IFIAR 2018


Η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.) ανακοινώνει την ετήσια έρευνα έτους 2018 του International Forum of Independent Audit Regulators (IFIAR) αναφορικά με τα ευρήματα των μελών του που προέκυψαν από τους ποιοτικούς ελέγχους επί των ελεγκτικών έργων που εκτελούνται από τις ελεγκτικές εταιρείες που συνδέονται με τα έξι διεθνή ελεγκτικά δίκτυα.

Τον Μάιο του 2019, το IFIAR δημοσίευσε την έβδομη ετήσια επισκόπηση των πορισμάτων που προέκυψαν από τους ποιοτικούς ελέγχους των έξι μεγαλύτερων παγκοσμίων δικτύων ελεγκτικών εταιρειών. Αν και η πτωτική τάση των ποσοστών ευρημάτων ποιοτικών ελέγχων είναι ενθαρρυντική, η επανάληψη και το επίπεδο των ευρημάτων που αντικατοπτρίζονται στην έρευνα δείχνουν έλλειψη συνέπειας στην εκτέλεση ελέγχων υψηλής ποιότητας και την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας του ελέγχου.

Για να ενισχύσει τις πληροφορίες της έρευνας σχετικά με τα ευρήματα των επιθεωρήσεων, στην έρευνα του 2018 του IFIAR συμπεριλήφθηκαν πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές των μελών του όσον αφορά την επικοινωνία των ευρημάτων των ποιοτικών ελέγχων στις ελεγκτικές εταιρείες που επιθεωρούνται, στις επιτροπές ελέγχου, στους υπεύθυνους διακυβέρνησης και στο κοινό.

Η έρευνα του 2018 περιλαμβάνει επίσης στοιχεία σχετικά με ορισμένες πρωτοβουλίες πέραν των επιθεωρήσεων που επιδιώκουν μεμονωμένα τα μέλη του IFIAR, τα οποία αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας του ελέγχου.

Η Ε.Λ.Τ.Ε., ως μέλος του IFIAR, συμμετείχε στην έρευνα του 2018.


Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ
Παναγιώτης Γιαννόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο