Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξετάζονται αλλαγές στο ΤΕΜΠΜΕ

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρης Σκιαδάς επεσήμανε για το ΤΕΜΠΜΕ άφησε να εννοηθεί πως η προσοχή επικεντρώνεται γύρω από την αλλαγή της προϋπόθεσης των τριών συνεχόμενων ετών κερδοφορίας για την ένταξη των ΜΜΕ στο πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας.

Εξετάζονται αλλαγές στο ΤΕΜΠΜΕ

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρης Σκιαδάς επεσήμανε για το ΤΕΜΠΜΕ άφησε να εννοηθεί πως η προσοχή επικεντρώνεται γύρω από την αλλαγή της προϋπόθεσης των τριών συνεχόμενων ετών κερδοφορίας για την ένταξη των ΜΜΕ στο πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας.

Ενώ φρόντισε να στείλει μήνυμα και προς το τραπεζικό σύστημα πως αν χρειαστεί θα βρεθεί τρόπος να πειστούν να μετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα του Ταμείου, ενώ παράλληλα μίλησε για αμείωτους ρυθμούς στους ελέγχους των σούπερ μάρκετ, για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πηγή Ημερησία

Σχετικάμε το θέμα η εφημερίδα express αναφέρει

Επανεξέταση προϋποθέσεων δανειοδότησης μέσω ΤΕΜΠΕ              

 
 «Tο πακέτο των 28 δισ. ευρώ αποτελεί εγγύηση για τις τράπεζες. Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα γίνει εξαγωγή κεφαλαίων εκτός Ελλάδας» σημείωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του Yπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρης Σκιαδάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο χθεσινό ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).Ο γ.γ. του ΥΠΑΝ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απροθυμία που επιδεικνύουν κάποιες τράπεζες προκειμένου να χορηγήσουν κεφάλαια κίνησης με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ). «Αν χρειαστεί να πιεστούν οι τράπεζες θα βρεθεί τρόπος» σημείωσε επισημαίνοντας ότι «επανεξετάζεται η προϋπόθεση που αφορά τα τρία συνεχόμενα χρόνια κερδοφορίας προκειμένου να ενταχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ». «Τίποτε δεν έχει γραφτεί σε πέτρα όλα επανεξετάζονται» τόνισε ο κ. Σκιαδάς υπογραμμίζοντας ότι «η κρίση είναι μία ευκαιρία για να αλλάξουν κάποια πράγματα». Τέλος ο κ. Σκιαδάς υπογράμμισε ότι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ, για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες περί αθέμιτου ανταγωνισμού και προέτρεψε τα παρευρισκόμενα μέλη του δ.σ. του ΒΕΘ να καταγγείλουν επωνύμως τέτοιες περιπτώσεις.

«Απαιτείται απρόσκοπτη χρηματοδότηση των βιώσιμων επιχειρήσεων, χαμηλότερα επιτόκια και αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής των τραπεζών για να μπορέσουμε να βγούμε από το τούνελ» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Eνωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιώργος Κασιμάτης, που εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία της οικονομικής κρίσης. Εκτίμησε ότι το 2010 θα είναι χειρότερο γιατί τότε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα ξεχωρίσει το σιτάρι από το κριθάρι».

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο