Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις για τις αεροπορικές μετακινήσεις νησιωτών


metaforikoisodynamo.gr

FAQ Αεροπορικές Μετακινήσεις Νησιωτών και εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

1. Τι παραπάνω πρέπει να κάνω για να επιδοτηθεί η αεροπορική μου μετακίνηση;


Πρέπει ο κάθε νησιώτης να ενημερώνει κατά τη κράτηση του το πρακτορείο ή την ιστοσελίδα κρατήσεων με το σωστό ΜΑΝ. Αρχικά το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται μέσω των ιστοσελίδων των εταιρειών που συμμετέχουν, έπειτα μέσα από τα πρακτορεία των εταιριών και εν τέλει μέσα από κάθε πρακτορείο.

2. Για ποιες διαδρομές θα επιδοτηθώ;

Για διαδρομές από και προς το νησί που διαμένει κάθε νησιώτης. Τονίζεται ότι δεν είναι επιλέξιμες αεροπορικές διαδρομές όπου και το αεροδρόμιο αναχώρησης και το αεροδρόμιο προορισμού βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αεροδρόμιο στο νησί τότε επιλέξιμη θα είναι η διαδρομή που ξεκινά ή καταλήγει στο κοντινότερο αεροδρόμιο. Διαδρομές που έχουν άφιξη ή αναχώρηση εκτός Ελλάδας δεν είναι επιλέξιμες. Οι επιλέξιμες διαδρομές που έχουν πραγματοποιηθεί φαίνονται στην ιστοσελίδα του μέτρου μετά την είσοδο κάθε νησιώτη.

3. Τι χρήματα θα επιστρέφονται στο λογαριασμό μου;

Για κάθε διαδρομή με αεροπλάνο πάνω από τη θάλασσα θα επιστρέφεται maximum το ποσό (ΑΝΗΚΟ) που θα λάμβανε ο νησιώτης σε περίπτωση που ταξίδευε ακτοπλοϊκώς.
Δηλαδή σε περίπτωση που ταξιδεύει Ρόδο-Αθήνα με αεροπλάνο θα λάβει ότι ελάμβανε για τη διαδρομή Ρόδο-Πειραιά με το καράβι.
Παράδειγμα:
1. Σε περίπτωση που ταξιδεύει Αθήνα-Μυτιλήνη με αεροπλάνο θα λάβει το αντίστοιχο ακτοπλοϊκό Πειραιάς-Μυτιλήνη.
2. Σε περιπτώσεις που η αεροπορική διαδρομή δεν αντιστοιχίζεται σε μία θαλάσσια, λαμβάνεται υπόψη η κοντινότερη θαλάσσια διαδρομή σε αυτή βάσει των ακτοπλοϊκών πινάκων. Για παράδειγμα στη περίπτωση του αεροπορικού Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη θα επιστρέφεται το ποσό που αντιστοιχεί στο ακτοπλοϊκό Μυτιλήνη-Καβάλα.
3. Στη περίπτωση του αεροπορικού Αθήνα-Κεφαλονιά το αντίστοιχο ακτοπλοϊκό Πάτρα-Κεφαλονιά.
4 Τι θα λαμβάνω σε περίπτωση που το αεροπορικό εισιτήριο είναι μικρότερο του ακτοπλοϊκού;
Τότε το ποσό που θα επιστρέφεται θα είναι η διαφορά ακτοπλοϊκού από το κατώφλι (εισιτήριο ΚΤΕΛ) αλλιώς αν είναι μικρότερο και από το κατώφλι τότε δε θα υπάρχει επιστροφή ποσού.
5 Πως θα ελέγχω ότι έχει καταγραφεί η πτήση που έκανα χρησιμοποιώντας το ΜΑΝ;
Μέσα από την ιστοσελίδα metaforikoisodynamo.gr όπως ακριβώς και με τα καράβια. Η αποστολή των στοιχείων από τις αεροπορικές εταιρίες θα έχει στην αρχή μια καθυστέρηση 10-15 ημερών σε σχέση με την ημερομηνία πραγματοποίησης της πτήσης σας. Για παράδειγμα, το εισιτήριο για μία πτήση που πραγματοποιήσατε στις 10 Ιουνίου θα εμφανιστεί στην ιστοσελίδα της δράσης μετά τις 20 ή 25 Ιουνίου.

6. Για πόσες διαδρομές με αεροπλάνο θα παίρνω ΑΝΗΚΟ;


Ο μέγιστος αριθμός των διαδρομών που επιδοτούνται για κάθε νησιώτη παραμένει ίδιος. Ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε αεροπορικές και ακτοπλοϊκές διαδρομές.

7. Αλλάζει κάτι για τον τρόπο πίστωσης του ΑΝΗΚΟ στον λογαριασμό μου, για τα Αεροπορικά Εισιτήρια;

Το ΑΝΗΚΟ των Αεροπορικών Εισιτηρίων θα καταβάλλεται μαζί με το ΑΝΗΚΟ των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σε εύλογο χρόνο μετά την πραγματοποίηση του ταξιδιού, σε τραπεζικό λογαριασμό του νησιώτη.

8. Που μπορώ να απευθυνθώ αν έχω πρόβλημα με το αεροπορικό εισιτήριο και το ΜΑΝ μου;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο κάθε δικαιούχος είναι να δώσει σε αυτόν που κάνει τη κράτηση το σωστό ΜΑΝ. Για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα καλεί το Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο τηλέφωνο 215-215-7830 και για αποστολή παραπόνων στη σελίδα https://metaforikoisodynamo.gr/Contact.aspx

9. Το εισιτήριό μου έχει ήδη εκδοθεί χωρίς την καταχώρηση του ΜΑΝ. Μπορώ να λάβω ΑΝΗΚΟ σε μεταγενέστερο χρόνο;


Για να είναι επιλέξιμη η διαδρομή ώστε να καταβληθεί το ΑΝΗΚΟ, η καταχώρηση του ΜΑΝ πρέπει να γίνει κατά την κράτηση ή έκδοση του εισιτηρίου.


Ετικέτες για αναζήτηση Μεταφορικό Ισοδύναμο ΑΝΗΚΟ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο