Ειδήσεις Τεχνολογία

Facebook: Ο φάκελος των στοιχείων διατηρείται

Μηνύματα, στοιχεία και σχόλια που έχει δώσει ένας χρήστης του Facebook διατηρούνται ακόμα και μετά από τη διαγραφή του λογαριασμού του από τη δημοφιλή ιστοσελίδα

Facebook: Ο φάκελος των στοιχείων διατηρείται

Μηνύματα, στοιχεία και σχόλια που έχει δώσει ένας χρήστης του Facebook διατηρούνται ακόμα και μετά από τη διαγραφή του λογαριασμού του από τη δημοφιλή ιστοσελίδα


Τις έντονες ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά την προστασία των προσωπικών στοιχείων στη δημοφιλή ιστοσελίδα Facebook επιχειρεί να κατευνάσει ο ιδρυτής της Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

Όπως υποστήριξε ο νεαρός ιδιοκτήτης οι χρήστες έχουν την πλήρη ιδιοκτησία των στοιχείων τους και αυτοί επιλέγουν με ποιους θα τις μοιραστούνε.

Οι ανησυχίες είχαν φουντώσει όταν ξαφνικά από τους όρους χρήσης είχε εξαφανιστεί η παράγραφος που ανέφερε ότι οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν τον λογαριασμό τους και κατ’ επέκταση τα στοιχεία τους από την ιστοσελίδα οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούσαν.  

Η εξαιρετικά δημοφιλής ιστοσελίδα Facebook, έχει περισσότερους από 175 εκατ. χρήστες. Όπως εξήγησε ο κ. Ζούκερμπεργκ η τροποποίηση είχε σκοπό να εξασφαλίσει ότι οποιαδήποτε σχόλια ή μηνύματα είχε αποστείλει κάποιος θα παρέμεναν στο διαδικτύο ακόμα και μετά από την δική του διαγραφή από το Facebook. «Δεν θα χρησιμοποιούσαμε τα στοιχεία σας με οποιοδήποτε τρόπο που θα σας έβρισκε αντίθετους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί χρήστες της ιστοσελίδας έχουν δημιουργήσει ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με αυτές τις αλλαγές, ενώ παράλληλα δεν ξεκαθαρίζεται πουθενά ποια ακριβώς στοιχεία θα διατηρούνται ακόμα και μετά από τη διαγραφή ενός χρήστη.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο