Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συζήτηση για το ΟΑΕΕ μεταξύ της ΕΣΕΕ και του Υπ. Οικ. Κου Παπαθανασίου

Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με μοναδικό θέμα τον Ασφαλιστικό Φορέα των εμπόρων, τον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών). Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42- 105 63 ΑΘΗΝΑ


Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με μοναδικό θέμα τον Ασφαλιστικό Φορέα των εμπόρων, τον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών). Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Διοικητής του ΟΑΕΕ   κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέθεσαν στο Διοικητή τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.


 Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:
1.    Αποποινικοποίηση και κατάργηση της προσωποκράτησης για καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές.
2.    Εξομάλυνση και άρση των ανισοτήτων στην απονομή συντάξεων από τον ΟΑΕΕ μεταξύ των πρώην ασφαλισμένων σε ΤΕΒΕ και ΤΑΕ.
3.    Σταθερή χρηματοδότηση ΟΑΕΕ και κάλυψη του ελλείμματος από τον προϋπολογισμό.
4.    Διευθέτηση της διαφοράς στο ποσό της σύνταξης σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης.
5.     Βελτίωση υγειονομικής περίθαλψης και αναπροσαρμογή του ύψους των παρεχομένων νοσηλίων και φαρμάκων.
6.    Ταχύτερη απονομή σύνταξης.
7.    Άμεση μηχανοργάνωση των υπηρεσιών για καλύτερη και ταχύτερη παροχή των υπηρεσιών του (ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα).
8.    Κάλυψη των αναγκών του Ταμείου σε προσωπικό και διερεύνηση αναγκών και ίδρυση νέων γραφείων του Οργανισμού στην Περιφέρεια και ιδίως στα νησιά.
9.    Αξιοποίηση της  ακίνητης περιουσίας  του Ταμείου για εξασφάλιση επιπλέον προσόδων στον Οργανισμό.
10.    Η ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των ασφαλισμένων για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις τους απέναντι στο Ταμείο.

Τέλος, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές ούτως ώστε να επιλύονται ταχύτερα τα εμφανιζόμενα προβλήματα και να ελέγχεται η πορεία υλοποίησης της επίλυσής τους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο