Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Aποστολή 270.000 σημειωμάτων για περαίωση

Eπιπλέον 270.000 σημειώματα θα αρχίσουν να αποστέλλονται αυτή την εβδομάδα από το Yπουργείο Οικονομικών σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, οι οποίοι θα κληθούν να ρυθμίσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους με την εφορία.

Aποστολή 270.000 σημειωμάτων για περαίωση                                             


Eπιπλέον 270.000 σημειώματα θα αρχίσουν να αποστέλλονται αυτή την εβδομάδα από το Yπουργείο Οικονομικών σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, οι οποίοι θα κληθούν να ρυθμίσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους με την εφορία. Με την αποστολή των σημειωμάτων αυτών, τα ειδοποιητήρια θα είναι 500.000 συνολικά και ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας ευελπιστεί ότι θα επιτευχθεί ο στόχος, συνυπολογιζομένης της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, για βεβαιωθέντα έσοδα 2,35 δισ. ευρώ κατά τη διετία 2008-2009. Η αισιοδοξία των αρμόδιων παραγόντων του υπουργείου έγκειται στο γεγονός ότι έως τώρα περίπου το 93% όλων όσοι έχουν λάβει ειδοποιητήρια έχουν ανταποκριθεί στην «πρόσκληση» της εφορίας.

Σημειώνεται ότι έχει παραταθεί έως τις 27 Φεβρουαρίου η προθεσμία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς και για ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, με την κατάθεση σχετικών διατάξεων στο σχέδιο νόμου για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων. Ο νόμος αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ αύριο, ενώ προς το παρόν οι παράγοντες του υπουργείου σιωπούν στο αίτημα των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων για νέα παράταση στην προθεσμία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Yπουργείου Οικονομικών, από τις δύο ρυθμίσεις (περαίωση και ληξιπρόθεσμα) έως τις 31 Ιανουαρίου εφέτος είχαν εισπραχθεί 654 εκατ. ευρώ και είχαν βεβαιωθεί 1,346 δισ. ευρώ. Στον προϋπολογισμό του 2009 υπάρχει η πρόβλεψη (για το 2008 και το 2009 συνολικά) για βεβαιωθέντα έσοδα 2,35 δισ. ευρώ. O,τι εισπράττεται από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα είναι από σημειώματα που έχουν εκδοθεί έως 31/12/2008 και κοινοποιούνται ακόμη, καθώς και από δόσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι παράλληλα με την παράταση υπήρξαν και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο