Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΕΦΕΕ Κεφαλληνίας-Ιθάκης: Επιστολή σχετικά με την αναγγελία χορηγούμενης άδειας εργαζομένου στο «ΕΡΓΑΝΗ»ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Ηλία Ζερβού 19, Αργοστόλι
Τηλ.: 2671027527
Email: [email protected]


Προς:
- Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου

Κοιν.:
- Πρόεδρον ΠΟΦΕΕ κ. Καμπάνη

Με την κατάθεση από το υπουργείο σας του σχεδίου νόμου όπου στο άρθρο 53 καθιερώνεται την υποχρέωση του εργοδότη να αναγγέλλει στο ΕΡΓΑΝΗ την χορηγούμενη άδεια στον εργαζόμενο (ακόμα και αν είναι μία ημέρα) εντός μίας ώρας από τη χορήγηση της, δημιουργείτε τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους και στα λογιστικά γραφεία.

Έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε ένα τέρας ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας το οποίο επιβαρύνει με τεράστιο κόστος την λειτουργία των επιχειρήσεων και πλέον οδηγεί τα λογιστικά γραφεία σε απόγνωση διότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του ΕΡΓΑΝΗ. Σας επισημαίνουμε δε ότι όλα αυτά δείχνουν παντελή άγνοια του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας.

Τα προτεινόμενα μέτρα με το νομοσχέδιο όπως έχει συμβεί και με προηγούμενους νόμους είναι εκτός πραγματικότητας και βασικός σκοπός τους είναι η επιβολή προστίμων και η τιμωρία των επιχειρήσεων με εισπρακτικά μέτρα. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής που σκοπό έχει να πλήξει τις μικρές επιχειρήσεις.

Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τη διαδικασία του άρθρου 53 και σας καλούμε να την αποσύρετε.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 8 Μαΐου 2019

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΛΑΤΩΝ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΝΑΓΙΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΣΟΛΩΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο