Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κοντά στην ύφεση η παγκόσμια οικονομία, δηλώνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ

15 Φεβρουάριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Οι οικονομίες των ανεπτυγμένων χωρών είναι σε «βαθιά ύφεση», και η παγκόσμια οικονομία είναι «κοντά στην ύφεση», όπως δήλωσε το Σάββατο ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν.
Κοντά στην ύφεση η παγκόσμια οικονομία, δηλώνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ
        
Οι οικονομίες των ανεπτυγμένων χωρών είναι σε «βαθιά ύφεση», και η παγκόσμια οικονομία είναι «κοντά στην ύφεση», όπως δήλωσε το Σάββατο ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν.

«Η παγκόσμια οικονομία είναι κοντά στην ύφεση με μια πρόβλεψη ανάπτυξης κατά 0,5% για το 2009», υπογράμμισε ο Στρος Καν στις δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε ότι «για τις ανεπτυγμένες χώρες, είμαστε σε βαθιά ύφεση».  

Ο Στρος Καν αποσαφήνισε με τον τρόπο αυτό προηγούμενες δηλώσεις του στις οποίες είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας είναι σε βαθιά ύφεση. Ο ίδιος πρόσθεσε «ότι δεν βλέπουμε προς το παρόν σημάδι ότι το 2009 μπορεί να είναι καλύτερο από αυτό που περιμένουμε».  

Ερωτηθείς για την ατμόσφαιρα στη διάρκεια του δείπνου των υπουργών Οικονομικών της G7 ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ σημείωσε χαρακτηριστικά: «οι άνθρωποι δεν τραγουδούσαν και δεν χόρευαν πάνω στα τραπέζια».  

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Σύνοδος των G7 θα συνεχιστεί το Σάββατο με μια συζήτηση πάνω στην ιδέα που πρότεινε ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινής βάσης οικονομικών κανόνων που όλες οι χώρες θα πρέπει να σεβαστούν.

Πηγή To Βήμα



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης