Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κοντά στην ύφεση η παγκόσμια οικονομία, δηλώνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ

Οι οικονομίες των ανεπτυγμένων χωρών είναι σε «βαθιά ύφεση», και η παγκόσμια οικονομία είναι «κοντά στην ύφεση», όπως δήλωσε το Σάββατο ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν.

Κοντά στην ύφεση η παγκόσμια οικονομία, δηλώνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ
        
Οι οικονομίες των ανεπτυγμένων χωρών είναι σε «βαθιά ύφεση», και η παγκόσμια οικονομία είναι «κοντά στην ύφεση», όπως δήλωσε το Σάββατο ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν.

«Η παγκόσμια οικονομία είναι κοντά στην ύφεση με μια πρόβλεψη ανάπτυξης κατά 0,5% για το 2009», υπογράμμισε ο Στρος Καν στις δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε ότι «για τις ανεπτυγμένες χώρες, είμαστε σε βαθιά ύφεση».  

Ο Στρος Καν αποσαφήνισε με τον τρόπο αυτό προηγούμενες δηλώσεις του στις οποίες είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας είναι σε βαθιά ύφεση. Ο ίδιος πρόσθεσε «ότι δεν βλέπουμε προς το παρόν σημάδι ότι το 2009 μπορεί να είναι καλύτερο από αυτό που περιμένουμε».  

Ερωτηθείς για την ατμόσφαιρα στη διάρκεια του δείπνου των υπουργών Οικονομικών της G7 ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ σημείωσε χαρακτηριστικά: «οι άνθρωποι δεν τραγουδούσαν και δεν χόρευαν πάνω στα τραπέζια».  

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Σύνοδος των G7 θα συνεχιστεί το Σάββατο με μια συζήτηση πάνω στην ιδέα που πρότεινε ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινής βάσης οικονομικών κανόνων που όλες οι χώρες θα πρέπει να σεβαστούν.

Πηγή To Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο