Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Σχετικά με την γνωστοποίηση αδειών στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗΠύργος, 06/05/2019
 
ΠΡΟΣ
Υπουργό Εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης, κα. Έφη Αχτσιόγλου

 
Αγαπητή κυρία υπουργέ,

Διαβάζοντας την προτεινόμενη διάταξη του  άρθρου 53 του νέου νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη βουλή, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για κακοστημένη φάρσα. Μόνο έτσι μπορούμε να εκλάβουμε το γεγονός ότι θα πρέπει να αναγγέλλονται οι άδειες, έως και μία ώρα από την έναρξη πραγματοποίησής τους, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ. Δεν γνωρίζουμε αν έχετε εικόνα από τη λειτουργία ενός λογιστικού γραφείου, αλλά δεν είναι δυνατόν, όταν ακόμα και οι ίδιες οι επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρομεσαίες, δεν είναι σε θέση να πουν πότε ακριβώς θα πάρουν την ετήσια άδεια οι εργαζόμενοι, να είναι σε θέση τα λογιστικά γραφεία να το γνωστοποιήσουν στο ΕΡΓΑΝΗ ή να μην μπορούν να κάνουν οι ίδιοι οι λογιστές διακοπές προκειμένου να γνωστοποιούν τις διακοπές των υπαλλήλων των επιχειρήσεων, υπό την απειλή των προστίμων.

Πρόκειται για καθαρά εισπρακτικό μέτρο που θα αυξήσει τη γραφειοκρατία και πιθανώς τις οφειλές των μικρών επιχειρήσεων, που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο. Αν αυτός είναι ο σκοπός σας, είστε σε πολύ καλό δρόμο. Θα μπορούσαμε π.χ. να αναγγέλλουμε την έναρξη της άδειας μητρότητας μέσα σε μία ώρα από τη γνωμάτευση του γιατρού ή ακόμα καλύτερα και από τη σύλληψη, για σίγουρα πρόστιμα.

Σας καλούμε να ξανασκεφτείτε το συγκεκριμένο άρθρο και να το αφαιρέσετε από το νομοσχέδιο ως ανεδαφικό στην παρούσα στιγμή.


Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΡΓΑΝΗ διακοπές άδεια


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο