Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα παράτασης προθεσμίας καταχώρησης στο «e-μητρώο πλοίων»

Προς
την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Κατερίνα
τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουβέλη Φώτιο-Φανούριο
τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο

 
Αθήνα, 3 Μαΐου 2019
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 028

Θέμα: Αίτημα παράτασης προθεσμίας καταχώρησης στο «e-μητρώο πλοίων»

 
Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας κοινοποιεί αίτημα της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χίου με το οποίο ζητείται παράταση της προθεσμίας καταχώρησης στο «e-μητρώο πλοίων».

Συγκεκριμένα στο αίτημά της η Ένωση αναφέρει:

Όπως θα γνωρίζετε, στις 15/05/2019 λήγει η προθεσμία καταχώρησης στο «e-μητρώο πλοίων», με κωδικούς TAXISnet, όλων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής υπό ελληνική σημαία, των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας, καθώς και των επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων (σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του Ν.4256/2014).

Επειδή είναι βέβαιο ότι και αυτή η δουλειά θα περάσει από τα λογιστικά γραφεία και όπως φαίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των φορολογούμενων δεν είναι ενήμεροι και δεν έχουν φροντίσει για την υποχρεωτική εγγραφή τους, θα πρέπει η διορία να παραταθεί και θεωρούμε ότι η παράταση θα πρέπει να είναι μέχρι την ημερομηνία λήξης κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων έτους 2018 ήτοι τις 30/06/2019 (ή όποιας παράτασης δοθεί).

Με αυτήν την παράταση της διορίας θα συμπέσει χρονικά η υποχρέωση εγγραφής στο μητρώο με την υποβολή της Φ.Δ. οπότε οι φορολογούμενοι που θα προσέλθουν στα λογιστικά γραφεία για την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων θα ενημερωθούν και θα εγγραφούν στο «e-μητρώο πλοίων».

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. Χίου,

Η Πρόεδρος
Βερνιώτου Άννα

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

Η Γενική Γραμματέας
Τσιώρα Ανδρομάχη
       
Ο Α’ Αντιπρόεδρος
Tσαμόπουλος Δημήτριος

Ο Β’ Αντιπρόεδρος
Σταυρουλάκης Κων/νος
       
Ο Ταμίας
Γρηγορίου Θωμάς

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας
Πάτσιας Χρήστος
       
Ο Εφ. Δημ. Σχέσεων
Χριστόπουλος Γεώργιος    
   
Τα Μέλη
Νάκας Αστέριος
Σαββάκης Θεόδωρος
Μουσελλής Εμμανουήλ
Λαμπρόπουλος Κων/νος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο