Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΟΙΥΕ: Πρόσκληση σε απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Μαΐου, 11.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος


Αθήνα, 25/4/2019

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τετάρτη 1 Μαΐου & ώρα 11.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος


Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τα σωματεία μέλη της να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν σε όλες τις ενωτικές απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων την 1η ΜΑΗ, σε Αθήνα και Περιφέρεια, μακριά από τις διχαστικές, σεχταριστικές και διασπαστικές λογικές.

Η εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί το ιστορικό γεγονός ότι, είναι οι ΜΕΓΑΛΟΙ, ΕΝΩΤΙΚΟΙ και ΜΑΖΙΚΟΙ αγώνες και οι αιματηρές θυσίες της Εργατικής Τάξης, αυτά εξ’ αιτίας των οποίων έχουμε πετύχει και απολαμβάνουμε θεμελιώδη δικαιώματα: την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.

Η κυριαρχία σήμερα όμως του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως, επιχειρεί την ανατροπή όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων του προηγούμενου αιώνα και να επαναφέρει τους εργαζόμενους και τις λαϊκές τάξεις στον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις με πρωτεργάτη τον ΣΕΒ έχουν αποθρασυνθεί. Αντέδρασαν στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Συνεχίζουν να απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία, καθηλωμένους μισθούς, ατομικές συμβάσεις εργασίας, κατάργηση του ΟΜΕΔ και της Διαιτησίας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών.

Η δέσμευση της Κυβέρνησης για υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα, είναι εγγύηση για τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας, για τη συνέχιση της δυσβάσταχτης υπερφορολόγησης των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, για τη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης σε χαμηλά επίπεδα, για την περικοπή δαπανών στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Οι πραγματικοί μισθοί των εργαζομένων εξακολουθούν να κυμαίνονται σε μνημονιακά πλαίσια, μακριά από τις πραγματικές τους ανάγκες. Ο καθορισμός του κατώτατου μισθού παρέμεινε στην αρμοδιότητα της εκάστοτε Κυβέρνησης με συνέπεια να έχουν ουσιαστικά καταργηθεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στο κορυφαίο εθνικό επίπεδο και η ΕΓΣΣΕ να έχει καταντήσει ένα «αδειανό πουκάμισο» Η επανεκκίνηση της μεγάλης πλειοψηφίας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και η υποχρεωτικότητά τους, στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατή και τούτο διότι η Κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στους εργοδότες να μην προσκομίζουν τα μητρώα – μελών τους, εφόσον δεν το επιθυμούν.

Στην αγορά εργασίας κυριαρχούν η επισφάλεια, οι εργολαβικές δουλειές, ο δανεισμός εργαζομένων, η μερική απασχόληση. Η μείωση της ανεργίας είναι μια μαγική εικόνα. Οι επικουρικές συντάξεις υπέστησαν τεράστια μείωση, όπου σε ακραίες περιπτώσεις υπερέβησαν το 50%, ενώ το ΕΚΑΣ καταργήθηκε.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, δυστυχώς το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και η κορυφαία του οργάνωση η ΓΣΕΕ, βρίσκονται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας τους. Τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα είναι η βίαιη διάλυση των συνεδρίων σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ.

Για όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση, ότι την κυρίαρχη ευθύνη την έχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ιδίως η ηγετική του ομάδα, που πια είναι καθαρό ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, με στόχο να τελειώσει με το πολυφωνικό, πολυτασικό, πλουραλιστικό χαρακτήρα του συνδικαλιστικού κινήματος και της ΓΣΕΕ και να επιβάλλει πάση θυσία και με κάθε μέσο και τρόπο το δικό της κομματικό – συνδικαλιστικό νεκροταφείο.

Οι υπαρκτές και χρόνιες παθογένειες, του σ.κ. όμως, δε λύνονται με τη βία και την τρομοκρατία, δεν λύνονται με τη διάλυση συνεδρίων και με διορισμένες διοικήσεις. Λύνονται με δημοκρατικά συνέδρια και πραγματικούς συσχετισμούς δυνάμεων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.

• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.

• Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

• Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

• Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Πλήρης επαναφορά της ΕΓΣΣΕ με καθορισμό του κατώτατου μισθού. Πραγματική θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ.

• Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

• Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τετάρτη 1 Μαΐου & ώρα 11.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος


Για την ΟΙΥΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο