Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μίχαλος: Να περιοριστεί ο χρόνος εργασίας για να αποφευχθούν οι απολύσεις

Να επανεξεταστεί το αίτημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τον περιορισμό του χρόνου εργασίας, χωρίς απώλειες για το εισόδημα των εργαζομένων, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Κ. Μίχαλος.

Μίχαλος: Να περιοριστεί ο χρόνος εργασίας για να αποφευχθούν οι απολύσεις

Να επανεξεταστεί το αίτημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τον περιορισμό του χρόνου εργασίας, χωρίς απώλειες για το εισόδημα των εργαζομένων, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Κ. Μίχαλος.

Ο κ. Μιχαλος ανέφερε ότι ''σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα από το Eurogroup και το Ecofin η πρόταση του ΕΒΕΑ για περιορισμό του χρόνου εργασίας χωρίς απώλειες του εισοδήματος των εργαζομένων προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Οφείλουμε ως χώρα να επανεξετάσουμε το ζήτημα και ο ΟΑΕΔ να μην επιδοτεί μόνο την ανεργία αλλά να εξελιχθεί και σε οργανισμό επιδότησης της εργασίας».

«Αντί η επιχείρηση να βάλει λουκέτο, θα επιβαρύνεται λιγότερο με το 3ήμερο ή 4ημερο και θα έρχεται ως αρωγός ο ΟΑΕΔ και ως ταμείο απασχόλησης να ενισχύσει και να συμπληρώσει πλήρως τόσο το συνταξιοδοτικό, όσο και το μισθολογικό κομμάτι των εργαζομένων για μια περίοδο 6-12 μηνών», δήλωσε o κ. Μίχαλος, διευκρινίζοντας πως θα είναι ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο θα αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Δεκεμβρίου του 2008, ο κ. Μίχαλος είχε κάνει πρόταση προς την κυβέρνηση να νομοθετήσει εργάσιμη εβδομάδα 3 ή 4 ημερών με ταυτόχρονη περικοπή αποδοχών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, προκειμένου να αποφευχθούν, όπως είχε πει, οι ομαδικές απολύσεις για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε, προκάλεσε τότε την μήνιν όχι μόνο της υπουργού Απασχόλησης και των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, αλλά και των προέδρων των εργοδοτικών οργανώσεων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ). «Η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική για πλήρη και ποιοτική εργασία. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση στην κρίση να διαταράξει τις εργασιακές σχέσεις» είχε δηλώσει η κ. Φ. Π. Πετραλιά.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο