Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο νέος νόμος 4607/2019 με τις τελευταίες αλλαγές σε ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος, ΚΦΔ, Ε9 και τέλη κυκλοφορίας - Κωδικοποίηση νόμων στη βάση δεδομένων του κόμβου

25 Απρίλιου 2019 Σχόλια
Ο νέος νόμος 4607/2019 με τις τελευταίες αλλαγές σε ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος, ΚΦΔ, Ε9 και τέλη κυκλοφορίας  - Κωδικοποίηση νόμων στη βάση δεδομένων του κόμβου
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά



Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4607/2019 «I. Κύρωση της Συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων, II. Εναρμόνιση του Κώδικα Φ.Π.Α. με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/1065, III. Ενσωμάτωση των σημείων 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 2 και των άρθρων 4,6,7 και 8 της Οδηγίας 1164/2016, IV. Τροποποίηση του ν. 2971/2001 και άλλες διατάξεις».

Ο νόμος αυτός περιέχει σημαντικές αλλαγές σε ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος, Κ.Φ.Δ. όπως επίσης και τις διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα για το 2019, τον ορισμό της καταληκτικής ημερομηνίας για το Ε9 στις 31 Μαΐου του επόμενου έτους για την υποβολή των δηλώσεων και τον καθορισμό των προστίμων, την έκδοση φορολογικών παραστατικών από τις οντότητες παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης, καθώς και από τις οντότητες εκμεταλλευτές ταξί, την πρόβλεψη για επιβολή ειδικού τέλους για την πρόσβαση του κοινού στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων κ.ά.

Η επιστημονική ομάδα του Taxheaven στην προσπάθειά της για την άμεση ενημέρωση του φορολογικού της αρχείου, ολοκλήρωσε (πρώτη όπως πάντα) την κωδικοποίηση των διατάξεων των νόμων, όπως αυτές τροποποιούνται μετά τη δημοσίευση του ως άνω νόμου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι συνδρομητές του κόμβου μπορούν από σήμερα να δουν και να μελετήσουν τις αλλαγές που επέφερε ο νόμος αυτός σε πλήθος διατάξεων άλλων νόμων, με τις απαραίτητες υποσημειώσεις αλλά και επεξηγηματικά σχόλια σε κάθε άρθρο ή παράγραφο που τροποποιήθηκε.

Τις τροποποιήσεις που επιφέρει ο νόμος 4607/2019 σε άλλα νομοθετήματα, μπορείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ να τις δείτε και να τις συγκρίνετε με τις διατάξεις που καταργήθηκαν ή προστέθηκαν, αφού επισκεφθείτε την σελίδα του νόμου και στην συνέχεια επιλέξετε τον ανάλογο σύνδεσμο, όπως σχετικά φαίνεται στην επόμενη εικόνα.



Επιλέγοντας συγκεκριμένη παράγραφο άρθρου, οι συνδρομητές μπορούν να συγκρίνουν τις αλλαγές του νόμου.








Αναλυτικά οι νόμοι και οι διατάξεις που τροποποιούνται με το νόμο 4607/2019:


Ο νόμος αυτός περιέχει σχετικές διατάξεις με φορολογικό ενδιαφέρον σε θέματα που αναφέρονται σε άλλους νόμους. Αναλυτικά σχετικές διατάξεις προστέθηκαν στους παρακάτω νόμους:



Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές που έχουν επιφέρει άλλοι νόμοι στον νόμο όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.











Επίσης, δείτε τις σχετικές διατάξεις για τα άρθρα του νόμου όπως φαίνεται στην εικόνα:



Μπορείτε ακόμα να δείτε τόσο την αιτιολογική έκθεση του νόμου όσο και την αιτιολογική κατά άρθρο όπως φαίνεται στις εικόνες:






Δείτε τις αποφάσεις που σχετίζονται με τον νόμο αυτόν όπως φαίνεται στην εικόνα:



Μπορείτε ακόμα να δείτε την προϊστορία κωδικοποίησης του νόμου αναλυτικά όπως φαίνεται στην εικόνα:





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης