Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γεύση πρόωρων εκλογών περιείχε το Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2009

Οι αναδιαρθρώσεις και οι παρεμβάσεις που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης έχουν ορίζοντα εφαρμογής τον Ιούνιο, γεγονός που αναζωπύρωσε τις φήμες για «εκλογικό συναγερμό» στην κυβέρνηση, παρ΄ ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε εμφατικά ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές, η εκλογολογία βλάπτει την οικονομία».

Μοιράζουν... επταχίλιαρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Γεύση πρόωρων εκλογών περιείχε το Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2009

       
 «Γεύση πρόωρων εκλογών» περιείχε το Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2009, το οποίο ανέλυσε χθες ο κ. Κ. Χατζηδάκης .

Οι αναδιαρθρώσεις και οι παρεμβάσεις που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης έχουν ορίζοντα εφαρμογής τον Ιούνιο, γεγονός που αναζωπύρωσε τις φήμες για «εκλογικό συναγερμό» στην κυβέρνηση, παρ΄ ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε εμφατικά ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές, η εκλογολογία βλάπτει την οικονομία».

Χαρακτηριστικό των εξαγγελιών είναι τα «κουπόνια» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις: πρόκειται για χρηματοδότηση με 7.000 ευρώ εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μόνο κριτήριο την καινοτομία στον χώρο της έρευνας και τεχνολογίας. Η παροχή του «επταχίλιαρου» μάλιστα θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, με στόχο την προώθηση καινοτομικών δράσεων. Ο υπουργός Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων μίλησε για τη δημιουργία «Οne-stop-shop» στην ίδρυση επιχειρήσεων, με δεδομένη την έντονη ταλαιπωρία των επιχειρηματιών.

Εμφαση έδωσε ο υπουργός στις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), και κυρίως στην προώθηση των αιολικών πάρκων που έχει καταστεί η μεγάλη πληγή των επενδύσεων στη χώρα μας, με δεδομένο ότι «λιμνάζουν» υποψηφιότητες περίπου 2 δισ. ευρώ.

Μίλησε για εξορθολογισμό των χρονοβόρων αδειοδοτικών διαδικασιών γύρω από τα αιολικά και επανέφερε στο προσκήνιο τη διασύνδεση των Κυκλάδων και της Εύβοιας με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα, λέγοντας ότι οι μελέτες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2009.

Για τα τιμολόγια της ΔΕΗ ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «παγώνουν» ως τον Δεκέμβριο λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ προέβλεψε ότι η επιχείρηση θα παρουσιάσει κέρδη λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών των καυσίμων και απέκλεισε κατηγορηματικά την επιβολή ρήτρας ρύπων στους καταναλωτές.

Στο θέμα της ενεργειακής διπλωματίας, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι περιμένει τους αζέρους επισήμους σύντομα, αφού η Ελλάδα θέλει να αγοράσει επιπλέον ένα δισεκατομμύριο κ.μ. φυσικού αερίου από τη χώρα της Κασπίας, ενώ προήγγειλε σύνδεση της Βουλγαρίας με τον οριζόντιο άξονα αερίου, με τη γραμμή Κομοτηνής- Χάσκοβο, έπειτα από επίμονο αίτημα των γειτόνων μας, οι οποίοι είχαν πικρή εμπειρία από την πρόσφατη ρωσοουκρανική κρίση.

Για τον λιθάνθρακα επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μη χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, ενώ ανέφερε ότι τον ενεργειακό σχεδιασμό θα κάνει το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής και προήγγειλε εθνικό διάλογο με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων για την ενεργειακή στρατηγική της χώρας.

Στην αγορά των καυσίμων υιοθέτησε τις εισηγήσεις του Πορίσματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, λέγοντας ότι «η κατάσταση με τα καύσιμα έχει παραγίνει σε ορισμένες περιπτώσεις». Για τη διείσδυση του φυσικού αερίου, τέλος, ανέφερε ότι στόχος είναι ως το τέλος του 2009 να έχουν συνδεθεί με το δίκτυο περίπου 320.000 καταναλωτές, ενώ ως τον Απρίλιο θα προκηρυχτούν οι διαγωνισμοί για τις τρεις νέες ΕΠΑ (Αν. Μακεδονίας- Θράκης, Κεντρ. Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας).

Συνολικά, στόχος ως το τέλος του 2010 είναι το αέριο να έχει φτάσει σε ένα εκατομμύριο καταναλωτές.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο