Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΟΛΝΘ: Αίτημα μεταφοράς καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων και «πόθεν έσχες»

ΣΟΛΝΘ: Αίτημα μεταφοράς καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων και «πόθεν έσχες»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Ορφανίδου 1    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη 23-4-2019
                                                                
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
2. Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

 
Θέμα: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ 30-04-2019

Κύριε Υπουργέ,      
    
Η 30-04-2019 αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής πλήθους φορολογικών υποχρεώσεων και δηλώσεων, καθώς και καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής των φόρων που προκύπτουν από τις δηλώσεις αυτές. (Ενδεικτικά δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, δήλωση επαγγελματικών λογαριασμών, παρακρατούμενοι φόροι από μισθωτές υπηρεσίες, από επιχειρηματική δραστηριότητα, από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα, ΦΠΑ).

Ωστόσο επειδή διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και επειδή στην εκπνοή του μήνα θα απομείνει μόνο μία εργάσιμη ημέρα, η 30η Απριλίου και με το δεδομένο ότι ένας από τους στόχους της διοικήσεως αποτελεί η διευκόλυνση τόσο   των υπόχρεων σε υποβολή των δηλώσεων  αυτών και στην καταβολή των φόρων, όσο και των συναδέλφων λογιστών που εξυπηρετούν επαγγελματικά αυτούς τους φορολογούμενους, προτείνουμε να δοθεί άμεσα παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής όλων των δηλώσεων και όλων των πληρωμών που έχουν ως ημερομηνία αναφοράς την 30-04-2019.

Θεωρούμε ότι η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για τις δηλώσεις και τις πληρωμές που αναφέρονται στο θέμα του παρόντος αιτήματος, έως την 10/05/2019  θα οδηγήσει στην ομαλή διεκπεραίωση όλων των σχετικών διαδικασιών.



ΠΡΟΣ ΤΟΝ
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
κ. Καλογήρου Μιχαήλ


Κοινοποίηση:
1. Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη
2. Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
3. Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης


Θέμα: Παράταση προθεσμίας υποβολής Δηλώσεως Περιουσιακής Καταστάσεως και Οικονομικών Συμφερόντων ετών 2019, 2018, 2017 και 2016.


Κύριε Υπουργέ,

Η 30-04-2019 αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής πλήθους φορολογικών  και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δηλώσεων, καθώς και καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Ωστόσο επειδή διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και επειδή στην εκπνοή του μήνα θα απομείνει μόνο μία εργάσιμη ημέρα, η 30η Απριλίου και με το δεδομένο ότι ένας από τους στόχους της διοικήσεως αποτελεί η διευκόλυνση τόσο  των υπόχρεων σε υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, όσο και των συναδέλφων λογιστών που εξυπηρετούν επαγγελματικά τους υπόχρεους αυτούς, προτείνουμε να δοθεί άμεσα παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων και της καταχώρησης καταστάσεων υπόχρεων πόθεν έσχες.

Θεωρούμε ότι η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για τις δηλώσεις και τις καταστάσεις που αναφέρονται στο θέμα του παρόντος αιτήματος, έως την 10/05/2019 θα οδηγήσει στην ομαλή διεκπεραίωση όλων των  σχετικών διαδικασιών.




Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΜΗΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Η Γενική Γραμματέας
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης