Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΣΟΛΝΘ: Αίτημα μεταφοράς καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων και «πόθεν έσχες»


Ορφανίδου 1    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη 23-4-2019
                                                                
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
2. Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

 
Θέμα: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ 30-04-2019

Κύριε Υπουργέ,      
    
Η 30-04-2019 αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής πλήθους φορολογικών υποχρεώσεων και δηλώσεων, καθώς και καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής των φόρων που προκύπτουν από τις δηλώσεις αυτές. (Ενδεικτικά δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, δήλωση επαγγελματικών λογαριασμών, παρακρατούμενοι φόροι από μισθωτές υπηρεσίες, από επιχειρηματική δραστηριότητα, από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα, ΦΠΑ).

Ωστόσο επειδή διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και επειδή στην εκπνοή του μήνα θα απομείνει μόνο μία εργάσιμη ημέρα, η 30η Απριλίου και με το δεδομένο ότι ένας από τους στόχους της διοικήσεως αποτελεί η διευκόλυνση τόσο   των υπόχρεων σε υποβολή των δηλώσεων  αυτών και στην καταβολή των φόρων, όσο και των συναδέλφων λογιστών που εξυπηρετούν επαγγελματικά αυτούς τους φορολογούμενους, προτείνουμε να δοθεί άμεσα παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής όλων των δηλώσεων και όλων των πληρωμών που έχουν ως ημερομηνία αναφοράς την 30-04-2019.

Θεωρούμε ότι η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για τις δηλώσεις και τις πληρωμές που αναφέρονται στο θέμα του παρόντος αιτήματος, έως την 10/05/2019  θα οδηγήσει στην ομαλή διεκπεραίωση όλων των σχετικών διαδικασιών.ΠΡΟΣ ΤΟΝ
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
κ. Καλογήρου Μιχαήλ


Κοινοποίηση:
1. Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη
2. Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου
3. Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης


Θέμα: Παράταση προθεσμίας υποβολής Δηλώσεως Περιουσιακής Καταστάσεως και Οικονομικών Συμφερόντων ετών 2019, 2018, 2017 και 2016.


Κύριε Υπουργέ,

Η 30-04-2019 αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής πλήθους φορολογικών  και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δηλώσεων, καθώς και καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Ωστόσο επειδή διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και επειδή στην εκπνοή του μήνα θα απομείνει μόνο μία εργάσιμη ημέρα, η 30η Απριλίου και με το δεδομένο ότι ένας από τους στόχους της διοικήσεως αποτελεί η διευκόλυνση τόσο  των υπόχρεων σε υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, όσο και των συναδέλφων λογιστών που εξυπηρετούν επαγγελματικά τους υπόχρεους αυτούς, προτείνουμε να δοθεί άμεσα παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων και της καταχώρησης καταστάσεων υπόχρεων πόθεν έσχες.

Θεωρούμε ότι η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για τις δηλώσεις και τις καταστάσεις που αναφέρονται στο θέμα του παρόντος αιτήματος, έως την 10/05/2019 θα οδηγήσει στην ομαλή διεκπεραίωση όλων των  σχετικών διαδικασιών.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΜΗΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Η Γενική Γραμματέας
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο