Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Επιστολή ΛΣΑ: Αίτημα κατάργησης της προκαταβολής φόρου


Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231.
Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310,
[email protected], www.lsa.gr

Προς:
• Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κ. Πιτσιλή Γεώργιο
• Υπουργό Οικονομικών, κο Τσακαλώτο Ευκλείδη
Κοινοποίηση:
• Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κο Χουλιαράκη Γεώργιο
• Υφυπουργό Οικονομικών, κα Παπανάτσιου Αικατερίνη


Αθήνα, 23 Απριλίου 2019

Θέμα: «Αίτημα Κατάργησης Προκαταβολής φόρου»

Με αφορμή την έλλειψη ρευστότητας των επιχειρήσεων και συνεπώς, την αδυναμία επιβίωσής τους στο όλο και αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, αιτούμαστε την κατάργηση της προκαταβολής φόρου.

Δεδομένης της δυσπραγίας της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και του οικονομικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται, η κατάργηση της προκαταβολής φόρου θα απελευθερώσει πόρους για επενδύσεις καθώς και για ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

Ο φόρος που εισπράττεται ως προκαταβολή μέχρι σήμερα, πιθανότατα να συμψηφίζεται κατά μεγάλο ποσοστό με τον φόρο του επόμενου έτους, καθώς πολλές επιχειρήσεις παρουσιάζουν μείωση των κερδών ή ζημίες.

Ως εκ τούτου, η κατάργηση της προκαταβολής φόρου δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον κρατικό προϋπολογισμό διότι μέσω του οικονομικού κύκλου θα αποδώσει γρήγορα φορολογικά έσοδα.

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι το παρόν μέτρο στον βαθμό που θα μπορούσε να υλοποιηθεί έστω και σταδιακά θα είχε βέβαιο δημοσιονομικό και αναπτυξιακό θετικό αποτέλεσμα.

Σε αναμονή της απάντησής σας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο