Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Υπεγράφη η απόφαση για το κρατικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2019ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου                                            

Αθήνα, 22/04/2019

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, υπέγραψε σήμερα την απόφαση για το κρατικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2019.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα λειτουργήσουν 15 κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα και το σύνολο των δαπανών, ύψους 3.520.000 ευρώ, καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας.

Στις κατασκηνώσεις φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι και οικογένειες. Για το 2019 προγραμματίζεται η φιλοξενία 12.080 ατόμων εκ των οποίων 6.910 παιδιά, 3.540 άτομα με αναπηρίες και 1.670 ηλικιωμένοι.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες και οι αλλοδαποί πολίτες που  διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Για την επιλογή των κατασκηνωτών λαμβάνονται  υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.            

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν σχετική αίτηση στις υπηρεσίες των Δήμων, ενώ για τις κατασκηνώσεις στις οποίες φιλοξενούνται άτομα με αναπηρίες οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και  Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.).

Οι κατασκηνωτές καταβάλλουν συμβολικό ποσό συμμετοχής. Τα παιδιά και οι  ηλικιωμένοι 30 ευρώ για όλη την κατασκηνωτική περίοδο, ενώ τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, ανέργων, δικαιούχων του ΚΕΑ, όπως και τα άτομα με αναπηρίες (παιδιά και ενήλικες), δεν καταβάλλουν συμμετοχή.

Οι κατασκηνώσεις για το έτος 2019


ΔΗΜΟΣ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ

ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Ε΄ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΓΙΑΣ

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

ΒΟΛΒΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΙΔΙΑ,  ΑΤΟΜΑ  ΜΕ  ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ  ΚΑΙ  ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ  ΚΑΙ  ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ  ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ  ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΜΠΟΥΚΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΙΔΙΑ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΧΑΝΙΩΝ

ΚΑΛΑΘΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΑΙΔΙΑ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΠΑΙΔΙΑ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΧΙΟΥ

ΣΚΛΑΒΙΩΝ

ΠΑΙΔΙΑ, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΟΡΜΟΣ ΓΟΥΒΙΩΝ

ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΑΤΟΜΑ  ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο