Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΥΝΑΡΟΕΕ: «Αναγκαία η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων»


Μητροπόλεως 12 – 14
7ος όροφος
Τ.Κ. 10563
Τηλ: 6978004170

Προς:
Yπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κα Έφη Αχτσιόγλου,
Yπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων,
κ. Μιχάλη Καλογήρου,
Yφυπουργό Οικονομικών,
κα Κατερίνα Παπανάτσιου
Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,
κ. Γιώργο Πιτσιλή.


ΘΕΜΑ: Αναγκαία η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων

Η σώρευση σημαντικών φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών υποχρεώσεων μέσα στον μήνα Απρίλιο σε συνδυασμό με τις γιορτές του Πάσχα δημιουργεί δυσκολίες στην ολοκλήρωση υποβολής δηλώσεων και εξόφλησης των υποχρεώσεων από τους υπόχρεους.

Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων εκτιμά ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής και εξόφλησης σειράς φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (πόθεν έσχες, δηλώσεις επαγγελματικών λογαριασμών, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, ρυθμίσεων κ.α.) επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων η οποία είναι κοινή για τις 30 Απριλίου 2019, ενέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στην ομαλή υποβολή και εξόφληση των παραπάνω υποχρεώσεων.

Επίσης είναι γνωστό ότι λόγω της γιορτής του Πάσχα οι εργάσιμες μέρες είναι μειωμένες με την 30η Απριλίου να αποτελεί την μόνη εργάσιμη ημέρα μετά το Πάσχα, εντείνοντας περαιτέρω το πρόβλημα.

Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να αποφευχθεί ο καταλογισμός προστίμων σε πλήθος εκπρόθεσμων δηλώσεων, που εξ αντικειμένου δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν εμπρόθεσμα. Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων  θεωρεί αναγκαία την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας  ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα.


Μενέλαος Μαλτέζος
Εκπρόσωπος Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων (ΣΥΝΑΡΟΕ)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο