Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΠΟΠΕΚ: «Πρακτικά προβλήματα εφαρμογής των ΠΟΛ 1195, 1208, 1218»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22/04/2019

Προς το τέλος του 2018 εκδόθηκαν 3 αποφάσεις (ΠΟΛ.1195/2018, ΠΟΛ.1208/2018 και ΠΟΛ.1218/2018) που αναφέρονται και σχετίζονται με τον καλύτερο έλεγχο των διακινούμενων ποσοτήτων των υγρών καυσίμων και του υγραερίου δια μέσω των Πρατηρίων παροχής Καυσίμων και Ενέργειας.

Οι δύο εξ αυτών με ημερομηνία εφαρμογής την 1η Ιανουαρίου 2019, αφορούν τον έλεγχο όλων των διακινούμενων υγρών καυσίμων και η τρίτη με ημερομηνία εφαρμογής την 1η Μαρτίου 2019, αφορά τις διακινούμενες ποσότητες του υγραερίου (LPG).

Αυτές οι τρεις αποφάσεις δεν έχουν μέχρι σήμερα την ανάλογη εφαρμογή σύμφωνα με τις στοχευόμενες επιδιώξεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν εφαρμόζονται μέχρι σήμερα είναι ότι οι συντάκτες των συγκεκριμένων αποφάσεων είδαν την εφαρμογή τους μόνον θεωρητικά, χωρίς να εξετάσουν και να λάβουν υπόψη τους και τις επικρατούσες συνθήκες στους χώρους των πρατηρίων για την πρακτική και ουσιαστική εφαρμογή αυτών.

Επιβεβαίωση των ως άνω επισημάνσεων είναι το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν εκ των υστέρων, δηλαδή μετά την έκδοση των παραπάνω αποφάσεων, συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους για την εφαρμογή τους, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της πρακτικής εφαρμογής αυτών.

Αποτέλεσμα των συζητήσεων και των επισημάνσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς προς τους παράγοντες της ΑΑΔΕ και Υπουργείου Οικονομικών για την αδυναμία πρακτικής εφαρμογής αυτών, ήταν η έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου με τα στοιχεία Ε.2056/09-04-2019.

Δυστυχώς όμως και η διευκρινιστική εγκύκλιος δεν ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τα πρακτικά αλλά και ουσιαστικά προβλήματα εφαρμογής των τριών αποφάσεων, αφήνοντας την ερμηνεία εφαρμογής των αποφάσεων στην κρίση ελεγκτών και ελεγχόμενων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εμείς στην προσπάθεια μας να συμβάλλουμε εποικοδομητικά στον έλεγχο των διακινούμενων ποσοτήτων από τα Πρατήρια παροχής Καυσίμων και Ενέργειας, καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουμε μαζί βήμα – βήμα την εφαρμογή των παραπάνω αποφάσεων.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Π.Ο.Π.Ε.Κ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο