Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

4 ερωτήσεις-απαντήσεις για την κατάργηση του μέτρου αναστολής ΑΠΔ από τον ΕΦΚΑΟ ΕΦΚΑ δημοσίευσε τέσσερις ερωτήσεις-απαντήσεις για την πρόσφατη κατάργηση του μέτρου αναστολής υποβολής της ΑΠΔ με το άρθρο 66 του νόμου 4603/2019.

Σχετική η εγκύκλιος 18/2019

1. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πριν την κατάργηση του μέτρου της Αναστολής, είχα ήδη προσκομίσει στην Τοπική Υπηρεσία Ε.Φ.Κ.Α. της έδρας μου, Α.Π.Δ. απαιτητών μισθολογικών περιόδων, οι οποίες δεν είχαν καταχωρηθεί. Θα πρέπει να τις προσκομίσω εκ νέου;

Δεν χρειάζεται, ο αρμόδιος υπάλληλος Ε.Φ.Κ.Α. τις καταχωρεί όπως έχουν προσκομιστεί. Θα πρέπει όμως να υποβληθούν τα δικαιολογητικά που ορίζονται στη σχετική Εγκύκλιο (στοιχεία απασχόλησης εφόσον δεν μπορούν αντληθούν από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, Φ.Μ.Υ. κλπ).

2. Υπάρχει υποχρέωση καταβολής συγκεκριμένου ποσού ασφαλιστικών εισφορών κατά την προσκόμιση των Α.Π.Δ.., προκειμένου ο υπάλληλος να τις καταχωρήσει στο Ο.Π.Σ./τ.Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.;


Όχι, ο αρμόδιος υπάλληλος Ε.Φ.Κ.Α. προκειμένου να καταχωρήσει τις υποβληθείσες Α.Π.Δ., διαπιστώνει το πραγματικό της απασχόλησης μέσω Επιτοπίου Ελέγχου, εφόσον απαιτείται και ελέγχει τα  προσκομισθέντα στοιχεία απασχόλησης, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι περιπτώσεις της εικονικής ασφάλισης ή κενών διαστημάτων.

3. Η ενεργοποίηση της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, θα πραγματοποιηθεί με την προσκόμιση ή με την καταχώρηση των απαιτητών Α.Π.Δ.;

Η ενεργοποίηση θα πραγματοποιηθεί μετά την καταχώρηση των Α.Π.Δ..

4. Θέλω να υποβάλλω Α.Π.Δ. μισθολογικών περιόδων 01/2019 & 02/2019 στην αρμόδια Τοπική Υπηρεσία Ε.Φ.Κ.Α. επειδή μου έχει ανασταλεί η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, λόγω Μακρόχρονης Διακοπής Απασχόλησης. Θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις λό.... (Σημείωση Taxheaven: Λείπει το κείμενο)

Ναι, καθώς η μη επιβολή κυρώσεων αφορά μόνο τις επιχειρήσεις ή εργοδότες στους οποίους ανεστάλη η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο