Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΛΤΕ: Παγκόσμιο συνέδριο του IFIAR με θέμα: «Ο εξελισσόμενος κόσμος της ελεγκτικής»Αθήνα, 18 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06/2019

«IFIAR Plenary Meeting 2019 - The Evolving World of Audit»

Η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.) φιλοξενεί στην Ελλάδα το παγκόσμιο συνέδριο του IFIAR (International Forum of Independent Audit Regulators) με θέμα: Ο εξελισσόμενος κόσμος της ελεγκτικής. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από τις 30/04/2019 έως τις 03/05/2019.

Έχοντας ως γνώμονα την εξυπηρέτηση και την προστασία του επενδυτικού κοινού, το IFIAR έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα με σκοπό την ανάπτυξη διαλόγου και την ανταλλαγή πληροφοριών επί θεμάτων ποιοτικών ελέγχων και βέλτιστων πρακτικών των εποπτικών αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε επίπεδο κρατών μελών του IFIAR, αναμένεται να λάβουν μέρος πενήντα δύο (52) χώρες με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τους διακόσιους (200).

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν και οι Global CEOs των έξι μεγαλύτερων ελεγκτικών εταιρειών (Deloitte, PwC, EY, KPMG, GT, BDO) όπου και αναμένεται να συζητηθούν στρατηγικά ζητήματα των δικτύων τους, όπως τα πρόσφατα μέτρα που έχουν λάβει σε παγκόσμιο επίπεδο για τη βελτίωση της ποιότητας των ελέγχων και την προώθηση της συνέπειας στην εκτέλεση του ελέγχου μεταξύ των μελών τους, καθώς επίσης και θέματα νέων τεχνολογιών και ανάλυσης δεδομένων (data analytics).

Παράλληλα, στο συνέδριο θα συμμετέχουν στελέχη διεθνών οργανισμών με σκοπό να αναπτύξουν τη δική τους προσέγγιση στη βελτίωση της ποιότητας του ελέγχου, αλλά και να απαντήσουν σε ζητήματα που άπτονται των προσδοκιών των επενδυτών από τον έλεγχο.

Οι διεθνείς οργανισμοί που θα συμμετέχουν είναι:

• International Organization of Securities Commission (IOSCO)

• Public Interest Oversight Board (PIOB)

The World Bank

• Basel Committee on Banking Supervision (BCBS)

• The Investment Association (IA)

• The Financial Stability Board (FSB)

• International Association of Insurance Supervisors (IAIS)

• International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB)

• International Ethics Standards Board for Accountants (IESBA)


Ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ
Παναγιώτης Γιαννόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο