Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

«Οι αγρότες πρέπει να προσκομίζουν στον λογιστή τους την κατάσταση δημοσιοποίησης πληρωμών» - ΣΕΕΛΦΟ Ν. ΚαρδίτσαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 17ης Απριλίου 2019Οι αγροτικές επιδοτήσεις φορολογούνται ως εξής: α) η βασική ενίσχυση από το 1ο ευρώ και β) από το άθροισμα του πρασινίσματος και των συνδεδεμένων, το ποσό που υπερβαίνει τα 12.000,00€.

Η βασική ενίσχυση και το πρασίνισμα, έχουν καταβληθεί εντός του 2018 και ως εκ τούτου, μπορούμε να τις δούμε στη βεβαίωση που εκδίδεται από τη σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους κωδικούς taxis.

Η συνδεδεμένες επιδοτήσεις όμως, οι οποίες έχουν καταβληθεί (και σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίσουν να καταβάλλονται) εντός του τρέχοντος έτους (2019), δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε με τους κωδικούς taxis.

Αυτό διότι, από φέτος άλλαξε ο τρόπος άντλησης της πληροφορίας και πλέον απαιτείται η χρήση email και κωδικού, δύο δεδομένα που έχουν σχεδόν όλοι όσοι υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ.

Προκειμένου να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών, θα πρέπει μεταξύ άλλων, να δηλώσουμε και τις συνδεδεμένες επιδοτήσεις.Γι’ αυτό:

Παρακαλούνται όλοι οι αγρότες, αλλά και οι έχοντες αγροτικά εισοδήματα, πριν την επίσκεψη τους στο λογιστή τους για την συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης, να περάσουν πρώτα από τα γραφεία στα οποία συντάσσουν τη δήλωση καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) και να ζητήσουν την κατάσταση δημοσιοποίησης πληρωμών για το έτος 2018.

Για διευκόλυνση των εργαζομένων στα γραφεία των φορέων Α’ και των Ενώσεων που συντάσσουν δηλώσεις καλλιέργειας, να ενημερώσουμε ότι:

Την ανωτέρω κατάσταση, προκειμένου να μπορέσουν να την εκτυπώσουν, θα πρέπει να την κάνουν αντιγραφή (ctrl+A), επικόλληση σε word και στη συνέχεια εκτύπωση.

Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από πολλά γραφεία σύνταξης δηλώσεων ΟΣΔΕ αλλά και Ενώσεις για την κατάσταση αυτή. Ζητάμε συγνώμη, όμως το πρόβλημα δεν το δημιουργήσαμε εμείς, άρα δεν είναι δικό μας. Μέχρι πέρυσι, μπορούσαμε να εκτυπώνουμε την κατάσταση αυτή με τους κωδικούς taxis, πλέον αυτό δεν είναι εφικτό.

Σε περίπτωση που δεν μας προσκομίσουν οι αγρότες την κατάσταση αυτή, θα υποβάλλουμε τις φορολογικές τους δηλώσεις χωρίς να συμπεριλάβουμε τις συνδεδεμένες επιδοτήσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τη διαμόρφωση του τελικού καθαρού φορολογητέου αγροτικού εισοδήματος, αλλά και την πιθανότητα να στερηθούν την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη εξαιτίας του μειωμένου δηλωθέντος αγροτικού εισοδήματος.


Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος           
Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο Αντιπρόεδρος       
Κώστας Συρόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας       
Κώστας Λαμπρόπουλος

Η Ταμίας           
Γεωργία Νταντάμη

Το Μέλος           
Αλέξανδρος Αποστολόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο