Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΟΕΕ: Οικονομικά Χρονικά - Τεύχος 164Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα «Οικονομικά Χρονικά» στο νέο τεύχος ασχολούνται με το θέμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Οι ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, θα αποτελέσουν ορόσημο για τη συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία την τελευταία πενταετία έχει έρθει αντιμέτωπη με σωρεία προβλημάτων (οικονομική κρίση, αυξημένες προσφυγικές ροές, άνοδος ακροδεξιών κομμάτων, Brexit). Οι φετινές ευρωεκλογές αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επαναφέρουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δρόμο της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας, με όρους όμως, όχι αυστηρής και εμμονικής λιτότητας, ούτε και αλόγιστων παροχών.

Από τις πιο σημαντικές των τελευταίων δεκαετιών είναι και οι αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς η ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης είναι μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Κάθε περιφέρεια διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αδυναμίες αλλά και πλεονεκτήματα. Πάνω σε αυτή τη βάση, απαιτείται ο σχεδιασμός στοχευμένων, αλλά και ευρύτερων πολιτικών, οι οποίες θα επιτρέψουν την απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ελληνικής περιφέρειας.

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας
Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος


Μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό ηλεκτρονικά πατώντας εδώ, ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το συνημμένο αρχείο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο