Ειδήσεις Απόψεις

«Το αγόρι που πετούσε»


Από εκείνο τον βράχο, εκεί στην Σκάλα της Τζαβέλλενας, το αγόρι έβλεπε στο βάθος όλη την ομορφιά του φαραγγιού. Πράσινο χαλί από λαδανιές, αριές και τεράστια πλατάνια γέμιζαν το καταπράσινο πλάτωμα, αφήνοντας στον Πυριφλεγέθοντα - εκείνο το γαλαζοπράσινο ποτάμι - έναν κυρίαρχο διαχωριστικό ρόλο. 

Απόκρημνος όπως ήταν ο βράχος, με πλάτωμα άνετο, βόλευε πολύ για να δοκιμάσει να πετάξει το αγόρι.
Πήρε φόρα και άπλωσε τα χέρια του, δίδοντας την σωστή οριζόντια κατεύθυνση του σώματος. Έδωσε βάρος προς τα εμπρός και απέκτησε με την κλήση του αυτή τον τέλειο πτητικό έλεγχο. Γεύτηκε πάνω από τρία δευτερόλεπτα, ίσως και τέσσερα, το ταξίδι που είχε σχεδιάσει. Αμέσως όμως μετά, όπως και τις άλλες φορές, το σώμα του πήρε απότομα κάθετη πορεία και κατακρημνίστηκε από ύψος άνω των εκατό μέτρων, σπάζοντας κλαδιά δέντρων και συνθλίβετε στα αγγρίφια του Τόμαρου. Τούτη την φορά ήταν και πολύ επίπονη η πτώση. Αναγκάστηκε πάνω από δύο ώρες να ψάχνει για να μαζέψει τα διαλυμένα μέλη του. Έπρεπε να τα ενώσει για να μπορεί να ξανανέβει στον βράχο.

Για να προσπαθήσει ξανά..

Περιμένει λίγο μήπως το πρόβλημα το δημιουργούσε ο άνεμος.
Σαν αυτός καταλάγιασε προσπαθεί ξανά. Λίγα μέτρα χρειάζεται παραπάνω να ισορροπήσει την πτήση και μετά θα δεις που όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.
Μα το αγόρι έπεσε ξανά κάθετα, ίσως και χειρότερα από τις προηγούμενες φορές.

Έπεσε και την επόμενη και την μεθεπόμενη φορά αλλά συνεχώς μάζευε τα κομμάτια του σώματος του και ξαναδοκίμαζε. 

Μπορεί να προσπαθούσε πάνω από έναν μήνα, μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή που περίμενε..

Το σώμα του αυτή τη φορά πήρε την κλίση που έπρεπε και διέσχιζε πιτήδεια τον αέρα όπως ακριβώς κάνουν οι πετρίτες και τα ξεφτέρια. Κάτω από το σώμα του έβλεπε τις ιτιές και τα πλατάνια με τ’ ακίνδυνα πλέον κλαδιά τους. Χαμήλωνε ώσπου έβλεπε καθαρά τις κρεμάμενες από τις ιτιές αηδονοφωλιές, άκουγε τα τζιτζίκια και τα βατράχια καθαρά. Η ροή του πρασινογάλαζου ποταμού πήγαινε πιο αργά τώρα που η πτήση του είχε ταχύτητα και ίδια κατεύθυνση.

Γρήγορα έφτασε στην Γλύκη για να δει το κορίτσι, μα ένα βραχοκιρκίνεζο του είπε κακά μαντάτα. Τ’ αγόρι σαν άκουσε ετούτα τα χαμπέρια ήταν δεν ήταν, ένα μέτρο από το έδαφος.
Πως τώρα συνέβη και έπεφτε από τα εκατό μέτρα και ξανασηκωνόταν και τώρα, έπεσε από το ένα μέτρο και σκοτώθηκε κανείς δεν μπόρεσε να το καταλάβει…
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο