Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

ΠΟΕ-ΔΟΥ: «Απεργούμε - απέχουμε από την αξιολόγηση»Αθήνα 28.3.2019
Αρ. Πρωτ.: 1435


Απεργούμε - Απέχουμε από την Αξιολόγηση

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά ως εργαζόμενοι της ΑΑΔΕ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολιτικές οι οποίες έχουν ως στόχο τη μείωση των μισθών, την εντατικοποίηση της εργασίας και την υπονόμευση του εργασιακού μας μέλλοντος.

Τα προβλήματα του δημόσιου τομέα και οι παθογένειες δεκαετιών από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων και ως αντίδοτο στην εξάλειψη των προβλημάτων αυτών έχει επινοηθεί η «αξιολόγηση» του προσωπικού.

Ευθύνεται άραγε η απουσία «αξιολόγησης» του προσωπικού για το άδικο και χαοτικό φορολογικό σύστημα, την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την στιγμή μάλιστα που υπερφορολογούνται ακόμη και τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα;

Δυστυχώς οι εκάστοτε κυβερνώντες και η διοίκηση της ΑΑΔΕ κλείνουν τα μάτια μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού τις ελλείψεις βασικών υλικοτεχνικών υποδομών, την ελλιπή μηχανογράφηση και επιμόρφωση, τις ελλείψεις αναλώσιμων υλικών και τα ακατάλληλα κτίρια. Προσπερνούν το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην ΑΑΔΕ ασκούν τα καθήκοντά τους σε αντίξοες συνθήκες και πολλές φορές κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών έχοντας υποστεί πάνω από 50% μείωση στις αποδοχές τους.

Είναι πια γνωστό ότι η «αξιολόγηση» εντός των μνημονίων αποτελεί το όχημα και την «νομιμοποιητική» διαδικασία για δυσμενείς εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες των στοχοποιημένων εφοριακών υπαλλήλων. Η προώθηση άλλωστε διαδικασιών όπως η καθιέρωση περιγραμμάτων θέσης, ατομικής στοχοθεσίας και εξατομικευμένων μισθών, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για τις πραγματικές διαθέσεις της διοίκησης.
 
Αυτές λοιπόν τις διαδικασίες όχι μόνο δε θα τις νομιμοποιήσουμε αλλά θα τις μπλοκάρουμε με κάθε τρόπο.

Θα προκηρύξουμε απεργία - αποχή από την αξιολόγηση και

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο