Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σήμερα ψηφίζονται στη Βουλή οι διατάξεις για την επανενεργο­ποίηση των δύο μέτρων

Λιγότερο από έναν μήνα θα έχουν τελικά στη διάθεσή τους περίπου 300.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να περαιώσουν χωρίς έλεγχο τις εκκρεμείς φορολογικές των ετών 2000 - 2006 αλλά και οι οφειλέτες του Δημοσίου για να εξοφλήσουν με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους τα χρέη τους.

Σήμερα ψηφίζονται στη Βουλή οι διατάξεις για την επανενεργο­ποίηση των δύο μέτρων

Λιγότερο από έναν μήνα θα έχουν τελικά στη διάθεσή τους περίπου 300.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να περαιώσουν χωρίς έλεγχο τις εκκρεμείς φορολογικές των ετών 2000 ? 2006 αλλά και οι οφειλέτες του Δημοσίου για να εξοφλήσουν με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους τα χρέη τους.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να ψηφισθούν στη Βουλή οι διατάξεις με τις οποίες παρατείνονται μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2009 οι δύο ρυθμίσεις (περαίωση και ληξιπρόθεσμα) και στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί το ΦΕΚ οπότε ενεργοποιούνται ξανά τα δύο μέτρα.

Εσοδα
Επειδή, θεωρείται αδύνατον οι εφορίες να προλάβουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου να εκδώσουν και να αποστείλουν στους φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης, το υπουργείο Οικονομικών, που περιμένει να εισπράξει φέτος και από τις δύο ρυθμίσεις έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, αναμένεται να ζητήσει από τους επιτηδευματίες που επιθυμούν να κλείσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους να προσέλθουν αυτοβούλως στην εφορία προσκομίζοντας το δικό τους σημείωμα περαίωσης.

Για το λόγο αυτό, την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει ξανά η ηλεκτρονική υπηρεσία της Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων (  www.gsis.gr και  www.taxisnet.gr) μέσω της οποίας οι επιτηδευματίες έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν αυτόματα τον φόρο περαίωσης και να εκτυπώνουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης το οποίο θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία για να υπαχθούν στη ρύθμιση προκαταβάλλοντας το 20% του συνολικού φόρου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο