Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σήμερα ψηφίζονται στη Βουλή οι διατάξεις για την επανενεργο­ποίηση των δύο μέτρων

28 Ιανουάριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Λιγότερο από έναν μήνα θα έχουν τελικά στη διάθεσή τους περίπου 300.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να περαιώσουν χωρίς έλεγχο τις εκκρεμείς φορολογικές των ετών 2000 - 2006 αλλά και οι οφειλέτες του Δημοσίου για να εξοφλήσουν με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους τα χρέη τους.

Σήμερα ψηφίζονται στη Βουλή οι διατάξεις για την επανενεργο­ποίηση των δύο μέτρων

Λιγότερο από έναν μήνα θα έχουν τελικά στη διάθεσή τους περίπου 300.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να περαιώσουν χωρίς έλεγχο τις εκκρεμείς φορολογικές των ετών 2000 ? 2006 αλλά και οι οφειλέτες του Δημοσίου για να εξοφλήσουν με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους τα χρέη τους.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να ψηφισθούν στη Βουλή οι διατάξεις με τις οποίες παρατείνονται μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2009 οι δύο ρυθμίσεις (περαίωση και ληξιπρόθεσμα) και στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί το ΦΕΚ οπότε ενεργοποιούνται ξανά τα δύο μέτρα.

Εσοδα
Επειδή, θεωρείται αδύνατον οι εφορίες να προλάβουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου να εκδώσουν και να αποστείλουν στους φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης, το υπουργείο Οικονομικών, που περιμένει να εισπράξει φέτος και από τις δύο ρυθμίσεις έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, αναμένεται να ζητήσει από τους επιτηδευματίες που επιθυμούν να κλείσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους να προσέλθουν αυτοβούλως στην εφορία προσκομίζοντας το δικό τους σημείωμα περαίωσης.

Για το λόγο αυτό, την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει ξανά η ηλεκτρονική υπηρεσία της Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων (  www.gsis.gr και  www.taxisnet.gr) μέσω της οποίας οι επιτηδευματίες έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν αυτόματα τον φόρο περαίωσης και να εκτυπώνουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης το οποίο θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία για να υπαχθούν στη ρύθμιση προκαταβάλλοντας το 20% του συνολικού φόρου.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης