Αποτελέσματα live αναζήτησης

Όλες οι πληροφορίες για το Tέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων (ΤΕΠΑΗ) - Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις

26 Μάρτιου 2019 Σχόλια
Όλες οι πληροφορίες για το Tέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων (ΤΕΠΑΗ) - Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι από τις  22/03/2019 έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο www.aade.gr/polites/etepai το νομοθετικό πλαίσιο, συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις και συνοπτικό ενημερωτικό φυλλάδιο αναφορικά με το Τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων (ΤΕ.Π.Α.Η). Τα παραπάνω είναι διαθέσιμα και στην αγγλική γλώσσα. Η ηλεκτρονική εφαρμογή υπολογισμού και πληρωμής του ΤΕΠΑΗ (eTEPAI), θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες μέρες.

Τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων (ΤΕ.Π.Α.Η.)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου δεκάτου τρίτου του ν. 4211/2013 όπως ισχύει, και των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων ΠΟΛ.1210/2018 και ΠΟΛ.1214/2018, το Τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων επιβάλλεται σε όλα τα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, άνω των επτά μέτρων, ανεξάρτητα από τη σημαία τους. Για την εκπλήρωση της υποχρέωσης υλοποιείται για το σκοπό αυτό η ηλεκτρονική εφαρμογή eTEPAI στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων προσώπων εκδόθηκε, σύντομο ενημερωτικό φυλλάδιο και «Εγχειρίδιο Συχνών Ερωτήσεων και Απαντήσεων» το οποίο καλύπτει το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην ορθή εφαρμογή του ΤΕΠΑΗ.

Δείτε το ανανεωμένο αρχείο συχνών ερωτήσεων-απαντήσεων από το σχετικό άρθρο του κόμβου ή κατεβάστε το αρχείο .pdf από εδώ.


Ενημερωτικό Σημείωμα / Brochure






Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης