Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από 8 στις 16 ημέρες το σφράγισμα ακάλυπτων επιταγών

Αυξάνεται σε 16 ημέρες το περιθώριο για τη σφράγιση ακάλυπτων επιταγών προκειμένου να μην μπουν στη «μαύρη λίστα» οι εκδότες τους- Διαγράφονται από τα αρχεία οι οφειλές ως 500 ευρώ

Αυξάνεται σε 16 ημέρες το περιθώριο για τη σφράγιση ακάλυπτων επιταγών προκειμένου να μην μπουν στη «μαύρη λίστα» οι εκδότες τους- Διαγράφονται από τα αρχεία οι οφειλές ως 500 ευρώ

Η κυβέρνηση επεκτείνει από 8 σε 16 ημέρες την προθεσμία εξόφλησης απλήρωτων επιταγών ώστε να μην καταχωρίζονται τα στοιχεία οικονομικής συμπεριφοράς των εκδοτών τους στον «Τειρεσία». Οπως αναφέρεται στη σχετική τροποποίηση του νόμου που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Ν.Λέγκας, «επιταγές που αποδεδειγμένα εξοφλούνται εντός 16 ημερών από τη σφράγισή τους δεν εμφανίζονται στα ανωτέρω αρχεία (δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς) και οι καταχωρισμένες διαγράφονται ». Τέλος, προσδιορίζεται ότι δεν θα εμφανίζονται στα αρχεία μεταδιδόμενων πληροφοριών («Τειρεσίας») και τα στοιχεία όσων οι οφειλές «δεν υπερβαίνουν στο σύνολό τους το ποσό των 500 ευρώ».

Παράλληλα η κυβέρνηση επεκτείνει και στους αναπήρους το μέτρο χορήγησης του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής, γνωστότερου ως επιδόματος θέρμανσης. Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε μιλώντας χθες στη Βουλή ο κ. Λέγκας στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), στο οποίο έχει εισαχθεί η επίμαχη τροπολογία, στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, οι οποίοι θα λάβουν το επίδομα, προστίθενται και τα άτομα με αναπηρία που είναι έμμεσα ασφαλισμένα ή ανασφάλιστα, καθώς και τα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά 200.000 άτομα.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο