Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενεργοποιείται το τρίτο σκέλος του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας

Ενεργοποιείται με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Λέγκας, το τρίτο σκέλος του Σχεδίου Ενίσχυσης της Ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ενεργοποιείται το τρίτο σκέλος του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας

Ενεργοποιείται με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Λέγκας, το τρίτο σκέλος του Σχεδίου Ενίσχυσης της Ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, με τη απόφαση, καθορίζονται οι όροι όπου θα παρέχεται η εγγύηση του Δημοσίου έως το ποσό των 15 δισ. ευρώ προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Αναλυτικά, η εγγύηση θα αφορά δάνεια που θα συναφθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 και θα έχουν διάρκεια από 3 μήνες έως 3 έτη. Η εγγύηση για το δανεισμό κάθε τράπεζας θα παρέχεται με ξεχωριστές Υπουργικές Αποφάσεις.

Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι να συνεχιστεί ομαλά η παροχή ρευστότητας από το πιστωτικό σύστημα με χαμηλό κόστος χρήματος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων, των δημοσίων έργων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης, των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον Επενδυτικό Νόμο, καθώς και των έργων που εκτελούνται με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε σχετικά: «Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας υλοποιείται με ταχύτητα και συνέπεια, ώστε να διασφαλιστούν ευνοϊκότεροι όροι για τη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και να προχωρήσουν έργα και επενδύσεις που δημιουργούν απασχόληση και εισόδημα για τους πολίτες».

www.kathimerini.gr




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο