Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Στο 84,5% των υπόχρεων το ποσοστό υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν για το 2017. Σε εξέλιξη η διαδικασία των ενστάσεων

Απάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Γεωργαντά σε σχέση με τα στοιχεία της αξιολόγησης στο ΔημόσιοΗ Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά την απάντησή της σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά σε σχέση με τα στοιχεία της αξιολόγησης στο Δημόσιο ανέφερε τα εξής:

«Η διαδικασία αξιολόγησης του πολιτικού προσωπικού του δημοσίου τομέα αποτελεί βασική κατεύθυνση και προτεραιότητα της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και των υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης, με τις διατάξεις του άρθρου 9 «Ηλεκτρονική αξιολόγηση» του ν.4553/2018 τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του ν.4369/2016 περί αξιολόγησης προσωπικού, προβλέποντας την ηλεκτρονική διεξαγωγή της διαδικασίας αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση του έτους 2017 διενεργήθηκε μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής Εφαρμογής Αξιολόγησης, η οποία αποτέλεσε μία νέα λειτουργικότητα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.Σύμφωνα με τα στοιχεία της αξιολόγησης του 2017:

-Το σύνολο των υπόχρεων σε αξιολόγηση υπαλλήλων ανέρχεται σε 175.013, εξ αυτών 155.894 καταχωρήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

-Το σύνολο των υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν ανέρχεται σε 147.889, εξ αυτών 128.770 αξιολογήθηκαν ηλεκτρονικά.

Συνεπώς το ποσοστό υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν (και ηλεκτρονικά και με έντυπο) αντιστοιχεί στο 84,5% των υπόχρεων σε αξιολόγηση. Το ποσοστό των υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν ηλεκτρονικά αντιστοιχεί στο 82,6%.

Η ηλεκτρονική διαδικασία αξιολόγησης για το έτος 2017 ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 με τον έλεγχο εγκυρότητας των ηλεκτρονικών εκθέσεων.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη η διαδικασία των ενστάσεων, μετά το πέρας της οποίας οριστικοποιείται η έκθεση, και επομένως και οι βαθμολογίες, με απόφαση της αρμόδιας σύμφωνα με το νόμο Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης.

Τα στοιχεία για τις ενστάσεις ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης είναι διαθέσιμα στις οικείες υπηρεσίες. Συνεπώς, μετά το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων θα έχουμε τα πλήρη ακριβή στοιχεία για την αξιολόγηση του 2017.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δρομολογήθηκε ήδη η διαδικασία αξιολόγησης του έτους 2018, με εγκύκλιο που αποστείλαμε σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου. Οι σχετικές με την αξιολόγηση ενέργειες στην ηλεκτρονική εφαρμογή προβλέπεται ότι θα διενεργηθούν από τις 14 Μαρτίου 2019 έως τις 30 Ιουνίου του 2019».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο