Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Ένωση κεφαλαιαγορών: Επιβεβαίωση τελικής συμφωνίας στο Συμβούλιο για την ευκολότερη πρόσβαση των ΜΜΕ στις χρηματοπιστωτικές αγορέςΣτο πλαίσιο της ένωσης κεφαλαιαγορών, η ΕΕ θα διαθέτει σύντομα ένα νέο πλαίσιο που θα βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες πηγές χρηματοδότησης.

Οι πρέσβεις στην ΕΕ ενέκριναν σήμερα τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η ρουμανική Προεδρία και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 6 Μαρτίου, με στόχο να παρέχει φθηνότερη και ευκολότερη πρόσβαση των ΜΜΕ στις δημόσιες αγορές. Η πρωτοβουλία αφορά ειδικά την πρόσβαση στις «αγορές ανάπτυξης ΜΜΕ», μια πρόσφατη κατηγορία τόπου διαπραγμάτευσης για μικρούς εκδότες.

Χάρη στη συμφωνία που πετύχαμε με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα διευκολύνουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας να βρουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην ΕΕ. Με τη συμφωνία μας σε αυτή τη μεταρρύθμιση, θέτουμε ακόμη έναν λίθο στη διαδικασία οικοδόμησης της ένωσης κεφαλαιαγορών.
— Eugen Teodorovici, Yπουργός Δημόσιων Οικονομικών της Ρουμανίας που ασκεί την τρέχουσα Προεδρία του Συμβουλίου

Από τις 20 εκατομμύρια ΜΜΕ στην Ευρώπη, μόνο 3 000 είναι σήμερα εισηγμένες σε χρηματιστήρια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο υψηλό κόστος συμμόρφωσης προς τα κριτήρια εισαγωγής, αφενός, και στην ανεπαρκή ρευστότητα, αφετέρου. Ως εκ τούτου, οι προτεινόμενοι κανόνες αποσκοπούν στη μείωση του διοικητικού φόρτου και της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν οι μικρότερες επιχειρήσεις.

Η πρόταση προβλέπει την τροποποίηση του κανονισμού για την κατάχρηση της αγοράς και του κανονισμού για το ενημερωτικό δελτίο κατά τρόπο ώστε οι υποχρεώσεις των εκδοτών των αγορών ανάπτυξης ΜΜΕ να είναι πιο αναλογικές, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα της αγοράς και τους επενδυτές.Οι νέοι κανόνες προσαρμόζουν και μειώνουν τις υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων, ειδικότερα όσον αφορά πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές (κατάλογος προσώπων που κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες). Επίσης διεύρυναν τις δυνατότητες χρήσης ενός ελαφρύτερου ενημερωτικού δελτίου καλύτερα προσαρμοσμένου στις ΜΜΕ που είναι ήδη εισηγμένες σε αγορά ανάπτυξης ΜΜΕ.

Στην ολομέλεια του Απριλίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τη συμφωνία στο Κοινοβούλιο. Το κείμενο θα υποβληθεί στη συνέχεια σε αναθεώρηση από τους γλωσσομαθείς νομικούς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα κληθούν να εγκρίνουν τον προτεινόμενο κανονισμό σε πρώτη ανάγνωση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο