Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Πόθεν έσχες»: Αίτημα ΠΟΦΕΕ για μεταφορά της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής

Προς
τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Καλογήρου Μιχαήλ
την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Κοινοποίηση:
Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη
Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Κατερίνα

 
Αθήνα, 19 Μαρτίου 2019
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 024

Θέμα: Αίτημα μεταφοράς προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Πόθεν Έσχες

Κε Υπουργέ,

Σύμφωνα και με τις τελευταίες αλλαγές στη νομοθεσία, οι υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων στο σύστημα Πόθεν Έσχες (Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεις Οικονομικών Συμφερόντων) που αφορούν το έτος 2018, καθώς και οι τροποποιήσεις των δηλώσεων αυτών για τα έτη 2016, 2017 και 2018, δύναται να υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πόθεν Έσχες το διάστημα 18 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι και 31 Μαρτίου 2019.­

Όμως, λόγω του πλήθους των νέων υπόχρεων και των πολλαπλών δηλώσεων στο σύστημα που πρέπει να κατατεθούν σε συνδυασμό με τα δεδομένα των νέων διαδικασιών που έχουν προκύψει το παραπάνω χρονικό διάστημα, κρίνουμε ότι δεν αρκεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή. Για τον λόγο αυτό, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί απαραίτητη μία παράταση κατ’ ελάχιστο 6 μηνών της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων του Πόθεν Έσχες, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των υπόχρεων.


Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

Η Γενική Γραμματέας
Τσιώρα Ανδρομάχη
       
Ο Α’ Αντιπρόεδρος
Tσαμόπουλος Δημήτριος

Ο Β’ Αντιπρόεδρος
Σταυρουλάκης Κων/νος
       
Ο Ταμίας
Γρηγορίου Θωμάς

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας
Πάτσιας Χρήστος
       
Ο Εφ. Δημ. Σχέσεων
Χριστόπουλος Γεώργιος    
   
Τα Μέλη
Νάκας Αστέριος
Σαββάκης Θεόδωρος
Μουσελλής Εμμανουήλ
Λαμπρόπουλος Κων/νος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο