Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Πόθεν έσχες»: Κοινή ανακοίνωση των Δικαστικών Ενώσεων

«Πόθεν έσχες»: Κοινή ανακοίνωση των Δικαστικών Ενώσεων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣτΕ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ν.Σ.Κ.


Αθήνα, 18/3/2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Την Παρασκευή 15/3/2019 πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συνάντηση εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου για τα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων.

Ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό αφενός να ενεργήσει, ώστε να δοθούν αρμοδίως διευκρινίσεις σχετικά με σειρά διφορούμενων ζητημάτων του ν. 4571/2018, όπως π.χ. σχετικά με το αν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας, πιστωτικών καρτών κ.ά, με το αν ισοδυναμεί με την επισύναψη βεβαίωσης τράπεζας για το υπόλοιπο τραπεζικών λογαριασμών η επισύναψη αντίστοιχου εγγράφου που εκτυπώθηκε μέσω web banking από τον ίδιο τον υπόχρεο κλπ. Ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ενεργήσει άμεσα ώστε να δοθούν άμεσα υπεύθυνες απαντήσεις για όλα τα σχετικά θέματα αρμοδίως.  

Ζητήσαμε επίσης να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, η  οποία λήγει στις 31/3/2019. Τούτο αφενός λόγω της ανάγκης παροχής των ως άνω διευκρινίσεων, αφετέρου όμως και για το λόγο ότι οι τράπεζες καθυστερούν ιδιαίτερα να ανταποκριθούν στην υποχρέωση χορήγησης βεβαιώσεων για το υπόλοιπο των καταθέσεων των τραπεζικών λογαριασμών και τις δανειακές υποχρεώσεις των υπόχρεων κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους ή κατά την ημερομηνία κτήσης της ιδιότητας. Ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε να δει το ζήτημα της παράτασης με θετική διάθεση.

Κατόπιν αυτών ευελπιστούμε σε θετική έκβαση των δύο ανωτέρω αιτημάτων μας. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για κάθε περαιτέρω εξέλιξη.  

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης
Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Σύμβουλος Επικρατείας
Αγγελική Λαϊνιώτη, Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ.
Ελευθέριος Μιχαηλίδης, Εισαγγελέας Εφετών
Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου
Εμμανουέλα Πανοπούλου, Πάρεδρος ΝΣΚ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης