Ειδήσεις Ανασκοπήσεις - Το σχόλιο της Δευτέρας

Το σχόλιο της Δευτέρας - Μείωση φόρου μερισμάτων, ευαλλοίωτα προϊόντα και λίγο από ΕΤΕΑΕΠ

Επιμέλεια
Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός

Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven


 

 

Εισαγωγή

Καλημέρα καλή εβδομάδα.

Δυστυχώς θα ξεκινήσω το σημερινό σχόλιο με μια δυσάρεστη είδηση. Ένας εξαίρετος συνάδελφος δεν είναι πια μαζί μας. Ο Γιάννης Παντελαίος ή για τους συναδέλφους του forum ο "Σαρακηνός" έφυγε το Σάββατο για να συναντήσει τους υπόλοιπους συναδέλφους που έφυγαν νωρίς και να τους μεταδώσει λίγο από την εμπειρία και τη σοφία του. Αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα από την συνομιλία που είχε με τον συνάδελφο Γιάννη Αδριανό και την οποία δημοσίευσε στο Facebook. "Θέλω όμως να πω σε σας τους νεότερους ότι η ζωή είναι γλυκιά και δίνει ευκαιρίες, πολλές! "

"Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
 Καλό παράδεισο Κε Γιάννη."


Η επικαιρότητα βέβαια τρέχει και δυστυχώς μετά από αυτή την είδηση αναγκάζομαι να επανέλθω απότομα στη συνήθη θεματολογία του σχολίου.

Με ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή, το υπ.Οικονομικών μας ενημέρωσε ότι υπεγράφη νέα απόφαση  με την  οποία προστίθενται δύο νέες κατηγορίες φορολογούμενων οι οποίες θα εξαιρούνται, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.

Οι κατηγορίες αυτές είναι:

α)  Πολίτες των οποίων το ετήσιο πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το ετήσιο τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι περιστασιακά απασχολούμενοι.

β) Υπήκοοι τρίτων χωρών που αιτούνται ή/και λαμβάνουν διεθνή προστασία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


■ 
Μείωση φόρου μερισμάτων

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα όμως της εβδομάδος ήταν η δημοσίευση νέου νόμου 4603/2019 στο ΦΕΚ 48 Α'/14.3.2019. Γιατί μας ενδιαφέρει; Γιατί στο άρθρο 65 περιλαμβάνεται η διάταξη με την οποία μειώθηκε σε δέκα τοις εκατό (10%) από δεκαπέντε τοις εκατό (15%) που ισχύει σήμερα, ο συντελεστής με τον οποίο φορολογούνται τα μερίσματα καθώς και ο συντελεστής παρακράτησης φόρου για μερίσματα αυτά.
Συνεπώς τα κέρδη που θα διανεμηθούν για τη διαχειριστική περίοδο 2018, θα φορολογηθούν με 10% αντί 15%.

Λεπτομέρειες και αναλυτικό πίνακα με το τι ισχύει για τον συντελεστή με τον οποίο θα φορολογηθούν τα διανεμόμενα μερίσματα για όλες τις μορφές εταιριών, μπορείτε να δείτε στο σχετικό άρθρο του κόμβου [
Παρακράτηση φόρου μερισμάτων και χρόνος κτήσης εισοδήματος για το έτος 2018]


 Μετατροπές

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε ακόμη ένας νόμος και συγκεκριμένα ο ν.4601/2019 για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς. Ο νόμος αυτός είναι σημείο αναφοράς για αρκετά χρόνια και γι' αυτό "μπείτε στο κλίμα" με το πρώτο άρθρο του Κωστή του Νιφορόπουλου : Η νέα νομοθεσία (ν. 4601/2019) για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς - 32 θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε.


 Ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα

Εγκύκλιο με διευκρινίσεις σχετικά με τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα κοινοποίησε το  ΥΠΑΑΤ.
Συνοπτικά αναφέρω ορισμένα σημαντικά σημεία
:

-Στην ηλεκτρονική εφαρμογή για τη διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων καταχωρούνται στοιχεία τιμολογίων που έχουν εκδοθεί από τις 15.2.2019 και μετά.

-Στοιχεία τιμολογίων καταχωρούν όλοι οι παραγωγοί που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). Ειδικότερα οι αγρότες ειδικού καθεστώτος οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ και να αναρτούν τα στοιχεία από τα τιμολόγια αγοράς που τους αφορούν.

-Τα νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα περιγράφονται στο Παράρτημα Ι του ν. 4492/2017. Διευκρινίζεται ότι στο εν λόγω Παράρτημα δεν ανήκουν ξερά σύκα, ξερά φασόλια κλπ., ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα μακράς διαρκείας, κρεατοσκευάσματα όπως σουβλάκια, ρολά κλπ.

-Οι παραγωγοί/μεταποιητές δηλώνουν στην εφαρμογή τα ανεξόφλητα τιμολόγια. Αν ένα τιμολόγιο δεν δηλωθεί ως ανεξόφλητο, θεωρείται ότι έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα.

-Κάθε είδους κύρωση του ν. 4492/2017 αναστέλλεται μέχρι την 15/6/2019. Για το διάστημα αυτό η λειτουργία της εφαρμογής θα γίνεται χωρίς κυρώσεις, ακόμα και στην περίπτωση που η εφαρμογή εμφανίζει το μήνυμα για την επιβολή του σχετικού προστίμου.

 [Δείτε την εγκύκλιο εδώ : 140/50665/2019]

Για το θέμα των ευαλλοίωτων προιόντων δείτε και το σχετικό άρθρο της συναδέλφου Εύας Λιλιοπούλου Υποχρεώσεις Αγροτών και Εμπόρων κατά την εξόφληση τιμολογίων «νωπών και ευαλλοίωτων» αγροτικών προϊόντων, μετά την τροποποίηση του Ν. 4492/2017.

 

 ΕΤΕΑΕΠ - Κάλιο αργά παρά ποτέ

Αναρτήθηκαν επιτέλους στον διαδικτυακό τόπο του ΕΤΕΑΕΠ οι εκκαθαρίσεις των ετών 2017 και 2018, καθώς και τα πρώτα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ για τους ιατρούς, μηχανικούς και τους δικηγόρους.

Οι παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων καλούνται από 29/3 να ξεκινήσουν να πληρώνουν σε δόσεις τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης για το 2017 το 2018 αλλά και τις τρέχουσες του 2019.

Οι εισφορές του 2017 και του 2018 θα εξοφληθούν σε 36 μηνιαίες δόσεις (μέχρι τις 28.2.2022)  [Δείτε περισσότερα εδώ]
 

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η έκδοση δύο εγκυκλίων που γνωστοποιούσαν τις αλλαγές που αφορούν στις εισφορές υπέρ επικουρικής ασφάλισης των αυτοαπασχολουμένων, ελευθέρων επαγγελματιών και έμμισθων δικηγόρων.

Με βάση αυτές τις δύο εγκυκλίους έγινε η εκκαθάριση:

 Φ80020/οικ. 902/Δ16.20/2019 Μηνιαία ασφαλιστική εισφορά υπέρ του ΕΤΕΑΕΠ - Βάση υπολογισμού της ασφαλιστικής εισφοράς. Άρθρο 5 του ν. 4578/2018

 Φ80020/οικ. 948/Δ16.29/2019 Παροχή οδηγιών για την υλοποίηση των διατάξεων του άρθρου 4 του ν.4578/2018 (Α'200) με τις οποίες αντικαθίστανται οι διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 97 του ν.4387/2016 ,που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ επικουρικής ασφάλισης των αυτοαπασχολουμένων, ελευθέρων επαγγελματιών και έμμισθων δικηγόρων

 

 

 ΦΠΑ

Έρχονται νέα μέτρα για τη βελτίωση της είσπραξης του ΦΠΑ στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Στις 12 Μαρτίου επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για νέα μέτρα που απαιτούνται για την απλούστευση των κανόνων ΦΠΑ για τις διαδικτυακές πωλήσεις αγαθών, ενώ διασφαλίζεται επίσης ότι οι διαδικτυακές αγορές διαδραματίζουν τον ρόλο που τους αναλογεί στην καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

Οι κανόνες που συμφωνήθηκαν προσδιορίζουν λεπτομερέστερα πότε θεωρείται ότι οι διαδικτυακές αγορές διευκολύνουν την εν λόγω παροχή αγαθών ή υπηρεσιών και πότε όχι, με βάση αφενός το κατά πόσον καθορίζουν ή όχι τους όρους και τις προϋποθέσεις της παροχής και αφετέρου τη συμμετοχή τους στην πληρωμή ή την παραγγελία και την παράδοση των αγαθών. Οι κανόνες διευκρινίζουν επίσης λεπτομερώς το είδος των αρχείων που πρέπει να τηρούνται από τις πλατφόρμες που διευκολύνουν την παροχή αγαθών ή υπηρεσιών σε πελάτες στην ΕΕ.

Επίσης, το 2021 θα είναι διαθέσιμο ένα εντελώς νέο σύστημα ΦΠΑ για όλες τις επιχειρήσεις που πωλούν αγαθά στο διαδίκτυο. 

Η επικαιροποιημένη ηλεκτρονική επιχειρηματική πύλη για τον ΦΠΑ, ή αλλιώς «κέντρo ενιαίας εξυπηρέτησης», που δημιουργείται με τα εν λόγω μέτρα, θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που πωλούν αγαθά στους πελάτες τους μέσω του διαδικτύου να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους στην ΕΕ όσον αφορά τον ΦΠΑ μέσω μίας εύχρηστης διαδικτυακής πύλης στη γλώσσα τους.

Χωρίς την πύλη, θα ήταν υποχρεωμένες να εγγράφονται στα μητρώα ΦΠΑ σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ στο οποίο επιθυμούν να πωλούν, κατάσταση την οποία προβάλλουν οι επιχειρήσεις ως ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τις μικρές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν διασυνοριακές εμπορικές συναλλαγές. Το σύστημα ισχύει ήδη για τους παρόχους ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το 2015 και λειτουργεί ικανοποιητικά.

 

 Ιδιόχρηση ακινήτων

Όταν υπάρχει βούληση για λύσεις, τότε αυτές έρχονται εύκολαΙδιόχρηση ακινήτων: Όταν το έτος 1958 στα πράγματα κυριαρχούσε η απλή λογική

 

 e-ΥΜΣ

Από τη Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) είναι διαθέσιμη και για τη σύσταση Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.).
Εντός του επόμενου μήνα, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και για τη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.). Έτσι, θα ολοκληρωθεί η υλοποίηση της e-ΥΜΣ, καθώς θα είναι, πλέον, εφικτή η εξ αποστάσεως σύσταση με πρότυπο καταστατικό για όλες οι νομικές μορφές εταιρειών.

  

 ⥢⥤

 

 Επισημάνσεις  

 15-03-2019 Πότε γράφεται και πότε δεν γράφεται το οικόπεδο ή το γήπεδο στο Ε9. Οι σωστοί κωδικοί

 Η φορολόγηση της κινητής περιουσίας που κληρονομείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

 Tax Flash: Απόφαση-ορόσημο του ΔΕΕ αναφορικά με την ερμηνεία της Οδηγίας μητρικών - θυγατρικών και της Οδηγίας τόκων και δικαιωμάτων και ειδικότερα του δικαιώματος των κρατών μελών να αρνούνται την χορήγηση φορολογικών πλεονεκτημάτων

 

 ⥢⥤

 

 Κτηματολόγιο

 Κτηματολόγιο: Παράταση για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία

Ξεκινάει η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου
 

 

 ⥢⥤

 


 Φορολογικές και άλλες αποφάσεις  

 

Κοινοποίηση τροποποίησης διατάξεων που ρυθμίζουν τη διαδικασία ειδικής διαχείρισης

Με την παράγραφο 1 του άρθρου 34 του ν. 4599/2019 αντικαταστάθηκε η παράγραφος 3 του άρθρου 69 του ν. 4307/2014 (περί ορισμού ειδικού διαχειριστή). Με τις νέες διατάξεις αυξήθηκε η χρονική διάρκεια της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης και του λειτουργήματος του ειδικού διαχειριστή, ανεξαρτήτως αντικατάστασης ή μη αυτού, από δώδεκα (12) μήνες, όπως ίσχυε, σε δεκαοκτώ (18) μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης υπαγωγής στη διαδικασία, με δυνατότητα παράτασης έξι (6) επιπλέον μηνών από το αρμόδιο για την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής Μονομελές Πρωτοδικείο.

Με την παράγραφο 3 του άρθρου 34 του ν. 4599/2019 προστέθηκε στην παρ. 5 του άρθρου 75 του ν. 4307/2014 (περί της διαδικασίας μεταβίβασης του ενεργητικού της επιχείρησης από τον ειδικό διαχειριστή) δεύτερο εδάφιο, που ορίζει ότι η υπό ειδική διαχείριση επιχείρηση απαλλάσσεται από την υποχρέωση να προσκομίσει αποδεικτικό ενημερότητας της φορολογικής διοίκησης και ασφαλιστική ενημερότητα για τη σύναψη της σύμβασης μεταβίβασης, για τη λήψη δανείων, πιστοδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων οποιασδήποτε μορφής, καθώς και για κάθε άλλη συναλλαγή με το Δημόσιο, καθ' όλη τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης.

Η απόφαση : Ε.2042/2019 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4599/2019, ΦΕΚ Α'40/4-3-2019 (τροποποίηση διατάξεων του τέταρτου κεφαλαίου του ν. 4307/2014 που ρυθμίζουν τη διαδικασία ειδικής διαχείρισης)

 


 Επιστροφή ΕΦΚ καυσίμων σε δικαιούχους εξαγωγείς - Οδηγίες ΑΑΔΕ για την καθιέρωση ηλεκτρονικής διαδικασίας

Η απόφαση :  Ε.2040/2019
Παροχή οδηγιών σχετικά με την καθιέρωση ηλεκτρονικής διαδικασίας για την επιστροφή Ε.Φ.Κ. καυσίμων σε δικαιούχους εξαγωγείς


Αντικατάσταση επιβατικού αυτοκινήτου λόγω κλοπής με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης καθώς και την τελωνειακή αποδέσμευση από τους κληρονόμους επιβατικών αυτοκινήτων που έχουν παραληφθεί με τις διατάξεις απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης

Σε περίπτωση κλοπής αυτοκινήτων που έχουν παραληφθεί με πλήρη ή μερική απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και υπό την προϋπόθεση ότι παρέχεται από τις ισχύουσες διατάξεις η δυνατότητα εκ νέου χορήγησης απαλλαγής από το φόρο, για την εκ νέου υπαγωγή του δικαιούχου στο δικαίωμα, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο κατά το οποίο συντελείται η κλοπή, εφόσον η υποβολή του αιτήματος για την απόκτηση νέου αυτοκινήτου ατελώς γίνεται εντός του εκάστοτε περιοριστικού διαστήματος, οφείλεται το αναλογούν για το κλαπέν αυτοκίνητο τέλος ταξινόμησης, ενώ εφόσον η υποβολή του αιτήματος για την απόκτηση νέου αυτοκινήτου ατελώς γίνεται πέραν του εκάστοτε περιοριστικού διαστήματος, απαλλάσσεται ο δικαιούχος από την καταβολή του αντίστοιχου τέλους ταξινόμησης.

Οι νόμιμοι κληρονόμοι δύνανται να αποδεσμεύουν τελωνειακά, εντός του εκάστοτε ισχύοντος περιοριστικού διαστήματος, επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει παραληφθεί με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης με βάση τις διατάξεις για τα άτομα με αναπηρίες και έχει περιέλθει στην κατοχή τους κατόπιν κληρονομικής διαδοχής, μέσω μεταβίβασης σε άλλο δικαιούχο της ίδιας απαλλαγής πρόσωπο χωρίς την καταβολή του τέλους ταξινόμησης και με νέα εκκίνηση του προβλεπόμενου περιοριστικού διαστήματος παρακολούθησης της ατέλειας από την ημερομηνία της μεταβίβασης.

Η απόφαση :   Ε.2039/2019 Κοινοποίηση του άρθρου 65 του ν. 4583/2018 (ΦΕΚ 212 Α') σχετικά με την αντικατάσταση επιβατικού αυτοκινήτου λόγω κλοπής με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης καθώς και την τελωνειακή αποδέσμευση από τους κληρονόμους επιβατικών αυτοκινήτων που έχουν παραληφθεί με τις διατάξεις απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης που ισχύουν για άτομα με αναπηρίες

 


Οινοποιεία - Μικροί οινοπαραγωγοί: Οδηγίες για την Φορολογική μεταχείριση προϊόντων άρθρου 90 του Τελωνειακού Κώδικα μετά την κατάργηση του ειδικού φόρου στο Κρασί.
 

Για τα προϊόντα (κρασιά) που παράγονται ή κατέχονται υπό καθεστώς αναστολής σε Φορολογική Αποθήκη θα πρέπει να υποβάλλεται Δήλωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (με συντελεστή Ε.Φ.Κ. μηδέν) προκειμένου για τη βεβαίωση και είσπραξη του Φ.Π.Α. σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 109 του ν.2960/2001. Ευνόητο είναι ότι, με την υποβολή της Δ.Ε.Φ.Κ. εφαρμόζονται και οι διατάξεις της αριθμ. πρωτ. Δ 758/397/5.06.2002 (ΦΕΚ 713/Β) Α.Υ.Ο. σε συνδυασμό με τις διατάξεις της αριθμ. πρωτ. ΠΟΛ.1034/2018 (ΦΕΚ 816/Β) Απόφασης Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. περί εκπτώσεων Φ.Π.Α. εισροών.

Η απόφαση :  Ε.2041/2019 Παροχή οδηγιών σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των προϊόντων του άρθρου 90 του ν.2960/01Διαδικασίες και προδιαγραφές ιχνηθέτησης υγρών καυσίμων που διατίθενται στην κατανάλωση ή διακινούνται ή αποθηκεύονται εντός της Ελληνικής Επικράτειας με ιχνηθέτες νέας μοριακής τεχνολογίας

Σκοπός της  απόφασης είναι, η άμεση, ασφαλής και αποτελεσματική ταυτοποίηση των υγρών καυσίμων, τα οποία διατίθενται στην κατανάλωση ή διακινούνται ή αποθηκεύονται εντός της Ελληνικής Επικράτειας, μέσω της φορολογικής σήμανσης με εφαρμογή συστήματος ελέγχου εθνικών ιχνηθετών μοριακής τεχνολογίας στα προϊόντα αυτά, με στόχο την αντιμετώπιση της νοθείας και λαθρεμπορίας στα υγρά καύσιμα.
 

Η απόφαση :  30/004/000/539/2019 Διαδικασίες και προδιαγραφές ιχνηθέτησης υγρών καυσίμων που διατίθενται στην κατανάλωση ή διακινούνται ή αποθηκεύονται εντός της Ελληνικής Επικράτειας με ιχνηθέτες μοριακής τεχνολογίας. Διαδικασία δειγματοληψίας και ελέγχου των ιχνηθετημένων καυσίμων και απαιτήσεις τεχνολογικού εξοπλισμού ελέγχου


 

 ⥢⥤

 

 

 ΔΕΔ - ΔΕΕ - ΣΛΟΤ

 ΔΕΕ - Δεν αποτελούν σχολική ή πανεπιστημιακή εκπαίδευση απαλλασσόμενη από τον ΦΠΑ τα μαθήματα οδήγησης για τις κατηγορίες B και C1

ΔΕΔ Α 355/2019 Απόρριψη δαπανών λόγω μη εξόφλησης αυτών με τραπεζικό μέσω πληρωμής - Μη καταχώρηση απογραφής λήξης - Μη τήρηση αξιόπιστου λογιστικού συστήματος

Yπόθεση C-437/17 Δικαιώματα σε ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών με βάση τον χρόνο υπηρεσίας του εργαζομένου στον εργοδότη - Μερική μόνο προσμέτρηση των περιόδων προϋπηρεσίας σε άλλους εργοδότες

Υπόθεση C-647/17 Φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) - Παροχή υπηρεσιών που αφορούν στην πρόσβαση σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις - Τόπος των φορολογητέων πράξεων

ΣΛΟΤ 370/2019 Αρχική καταχώριση απόκτησης οικοπέδου με κτίσμα προς κατεδάφιση για την ανέγερση ξενοδοχείου

 ⥢⥤

 

 Εργατικά - Ασφαλιστικά

 

 Επίδομα στέγασης: Παρατηρήσεις και κάποια προβλήματα που ανέκυψαν στην εφαρμογή

 
2242.10-1.1/15600/2019 Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενισχύσεως σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών, λόγω εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων έτους 2019

 Δ12α/Φ.32/Γ.Π. 58603/1722/2019 Παροχή διευκρινίσεων για τη με Α.Π. Δ12α/Φ.32/Γ.Π.οικ.46042/1305/30-08- 2018 Εγκύκλιο με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή επιδομάτων Βαριάς Αναπηρίας βάσει της υπ' αρ. Γ4α/Φ.225/161/15-02-1989 ΚΥΑ "Ενοποίηση προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με ειδικές ανάγκες" (ΦΕΚ 108/Β') και του ανασφάλιστου υπερήλικα του άρθρου 93 του ν. 4387/2016 (ΦΕΚ 85/Α')» (ΑΔΑ : 68ΔΩ465Θ1Ω-ΚΘΙ)

 ΕΔΟΕΑΠ: Παράταση υποβολής της Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου

 ΕΔΟΕΑΠ: Παράταση ημερομηνίας υποβολής της αναλυτικής κατάστασης αποδοχών και εσόδων για κοινές επιχειρήσεις και δημοσίους φορείς

 
Τα αποτελέσματα του «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Φεβρουάριο: Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα

 Παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση: Πως αξιοποιείται ο χρόνος ασφάλισης υπέρ του ασφαλισμένου - Εγκύκλιος Υπ. Εργασίας

 Ανακοίνωση ΟΠΕΚΑ: Αιτήσεις για ΚΕΑ, αναπηρικά επιδόματα, επίδομα στέγασης

 Ταμείο υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών: Ανακοίνωση σχετικά με τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών

 

 

 ⥢⥤

 

 Λοιπές αποφάσεις - Ειδήσεις.... 


 69576/2213/2019 Κατάρτιση προγράμματος διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις, έτους 2019

1037279 ΕΞ 2019 Καθορισμός του χρόνου έναρξης λειτουργίας του Τμήματος Α2 Προληπτικών Ελέγχων της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Ηρακλείου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), καθώς και Τμημάτων Ελέγχων ορισμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), Α΄ Τάξεως, της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης αυτής

9 υπάλληλοι της ΑΑΔΕ δεν δικαιολόγησαν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων συνολικού ύψους 4.471.708 ευρώ - 26.000 ευρώ περίπου ο καταλογισμός σε υπαλλήλους κυρίως από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

Μη συνεργάσιμες περιοχές φορολογικής δικαιοδοσίας: Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον ενωσιακό κατάλογο

Tax Flash: Επικαιροποίηση του ενωσιακού καταλόγου των μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας

 

 

 

 Άρθρα.... 

Άρθρα Πόθεν έσχες: Οδηγός δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και δήλωσης οικονομικών συμφερόντων
 Φορολογικές Υποχρεώσεις


Οι φορολογικές υποχρεώσεις της εβδομάδας


Καλή συνέχεια. 

 


 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο