Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πιθανή η επαναφορά του αφορολογήτου ορίου των 10.500 ευρώ.

Στις καλένδες παραπέμπεται, όπως όλα δείχνουν, και η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ θα επανέλθει για τους επιτηδευματίες είτε από τα εισοδήματα του 2008 είτε από τα φετινά εισοδήματα.Οι πιέσεις που ασκούνται στο νέο υπουργό Οικονομίας

Πιθανή η επαναφορά του αφορολογήτου ορίου των 10.500 ευρώ.

Το πιθανότερο είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας να επαναφέρει το αφορολόγητο για τη χρήση-εισοδήματα του 2009 και για τα επόμενα χρόνια

Στις καλένδες παραπέμπεται, όπως όλα δείχνουν, και η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ θα επανέλθει για τους επιτηδευματίες είτε από τα εισοδήματα του 2008 είτε από τα φετινά εισοδήματα.Οι πιέσεις που ασκούνται στο νέο υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου για να αλλάξει το συγκεκριμένο μέτρο γίνονται ολοένα και πιο έντονες και εκδηλώνονται πλέον και από «γαλάζιους» βουλευτές όπως ο κ. Μανώλης που ζήτησε να επανέλθει το αφορολόγητο όριο σε όλους τους μικρομεσαίους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Αμέσως μετά την κατάθεση στη Κομισιόν του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα θέσει επί τάπητος το θέμα του αφορολογήτου των επιτηδευματιών.

Για τα εισοδήματα του 2008, στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ο νόμος και αυτό διότι σε λιγότερο από 40 ημέρες αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων επαγγελματιών και εμπόρων και θα χρειαστούν αρκετές παρεμβάσεις στη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που τυπώθηκε χθες, ζητείται από τους φορολογούμενους να απαντήσουν στην ερώτηση αν είναι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιτηδευματίες. Και αυτό γιατί, οι νέοι επαγγελματίες διατηρούν το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.


Πηγή Ημερησία

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο