Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών Αττικής για κατασχέσεις λογαριασμών συναδέλφων λογιστώνΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Αθήνα, 06 Μαρτίου 2019

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων προχώρησε σε κατασχέσεις λογαριασμών συναδέλφων λογιστών για χρέη τους προς το Δημόσιο.

Αν έμενε μόνο σ’ αυτή την ενέργεια, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι στα πλαίσια της «δίκαιης» αντιμετώπισης όλων των αυτοαπασχολούμενων, δεν μπορούσε να εξαιρέσει τους λογιστές. Τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, φορολογία εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έμμεσοι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές εξακολουθούν να μαστίζουν τους αυτοαπασχολούμενους κι ας λουζόμαστε ολημερίς το αφήγημα της μεταμνημονιακής εποχής.

Η συγκεκριμένη όμως Δ.Ο.Υ. προχώρησε ένα βήμα περισσότερο, επιβάλλοντας αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας πελατών των οφειλετών λογιστών. Μάλιστα λειτουργώντας σαν εισπρακτική εταιρεία δεν αρκέστηκε στις κοινοποιήσεις αλλά τις συνόδευσε παράλληλα και με τηλεφωνικές οχλήσεις προς τους πελάτες των λογιστών δημιουργώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα στη σχέση των συναδέλφων με τους πελάτες τους και οδηγώντας τους επαγγελματικά σε «αργό θάνατο».

Ασφαλώς τέτοιες πρωτοβουλίες δεν μπορεί να είναι των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Δ.Ο.Υ. αλλά εντολές του Υπουργείου και της ΑΑΔΕ. Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο στα Γιάννενα ή και αλλού, αλλά αυτό δείχνει την πραγματική εικόνα της «δίκαιης ανάπτυξης» και της επιστροφής στην «κανονικότητα». Του τσακίσματος δηλαδή με κάθε τρόπο των αυτοαπασχολούμενων, που με δυσκολία καταφέρνουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, μεταφέροντας το πελατολόγιό τους στους «υγιείς επιχειρηματίες» που δεν οφείλουν στο δημόσιο.

Και επειδή οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου μόνιμα ζητάνε παρατάσεις, θα τους παρακαλούσαμε να ζητήσουν μια παράταση και για την επιβίωση των συναδέλφων.

Τους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους τους καλούμε να ενταχθούν μαζικά στα σωματεία, να αλλάξουν τους συσχετισμούς ενισχύοντας την Αγωνιστική Συσπείρωση και να αντιμετωπίσουν συλλογικά τα προβλήματά τους. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φραγμό στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας έχουν φέρει σ’ αυτή την κατάσταση.

Η «κανονικότητά τους» πατά πάνω και στη δική μας εξόντωση.
    
Με τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να τους εμποδίσουμε.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Να σταματήσουν αυτές οι άθλιες μεθοδεύσεις
• Να μπει τέρμα στις κατασχέσεις και τις αναγκαστικές εισπράξεις, ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους λογιστές και τους επαγγελματίες ως τις 12.000,00 ευρώ.
• Αφορολόγητο όριο για όλους τους επαγγελματίες μέχρι τις 12.000,00 ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο