Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Αποδοχή των προτάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη για την προστασία των αγροτικών επιδοτήσεων


ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποδοχή των προτάσεων του Συνηγόρου του Πολίτη για την προστασία των αγροτικών επιδοτήσεων

Την προστασία από την κατάσχεση, τον συμψηφισμό και κάθε είδος παρακράτηση της βασικής ενίσχυσης, της πράσινης ενίσχυσης, των ενισχύσεων που χορηγούνται σε γεωργούς νεαρής ηλικίας και της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, μέχρι του ποσού των επτά χιλιάδων πεντακοσίων (7.500) ευρώ) ετησίως, προβλέπει το άρθρο 12 του πρόσφατου νόμου 4587/2018.

Το ακατάσχετο ισχύει τόσο για τις προκαταβολές όσο και για τις ενδιάμεσες και τις τελικές πληρωμές. Με τη ρύθμιση αύτη γίνεται αποδεκτή η σχετική πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία διατυπώθηκε στην Ειδική Έκθεση με θέμα «Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο» (link: https://www.synigoros.gr/resources/docs/eidiki-ekthesi-katasx-trap-logar-gia-ofeil-pros-to-dim.pdf)Ο Συνήγορος εκφράζει την ικανοποίησή του για την λήψη του θετικού μέτρου για τους παραγωγούς. Ωστόσο επισημαίνει ότι η ρύθμιση θεσπίζει ακατάσχετο όριο ενιαίο, ανεξαρτήτως του ύψους ενίσχυσης, και επομένως δεν λαμβάνει υπόψη του το μέγεθος και κατά συνέπεια, τις ανάγκες της εκάστοτε αγροτικής εκμετάλλευσης. Συνεπώς δεν εκπληρώνει σε ικανοποιητικό βαθμό τον σκοπό που επιδιώκει ο νομοθέτης που σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, είναι η εξασφάλιση της παραγωγής αγροτικών προϊόντων και η βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στο πλαίσιο των στόχων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Ο Συνήγορος εμμένει ως εκ τούτου στην άποψη που διατύπωσε στην Ειδική Έκθεση, ότι το όριο του ακατάσχετου πρέπει να συνδέεται με το ύψος των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης.

Πληροφορίες: 213 1306600, [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο