Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΚΑ - Εκκρεμείς συνταξιοδοτικές περιπτώσεις - Πως θα αντιμετωπίζονται

5 Μάρτιου 2019 Σχόλια
ΕΦΚΑ - Εκκρεμείς συνταξιοδοτικές περιπτώσεις - Πως θα αντιμετωπίζονται
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Με αφορμή το γεγονός ότι οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις μεταξύ των δομών του ΕΦΚΑ δεν τυγχάνουν ενιαίας αντιμετώπισης, με το Γενικό Έγγραφο Γ51/1/2019 κοινοποιείται το με αριθμ. πρωτ. 16984/16-1-2019 έγγραφο του Νομικού Συμβούλου του ΕΦΚΑ για ενημέρωση και εφαρμογή σχετικά με την ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο κοινοποιούμενο έγγραφο, "Η οριστικοποίησις των αποφάσεων των οργανισμών κοινωνικής ασφαλίσεως, δια των οποίων κρίνεται (δηλαδή γίνεται εν μέρει ή εν όλω δεκτόν ή απορρίπτεται) ασφαλιστικόν αίτημα, επέρχεται αν δεν ασκηθούν κατ΄ αυτών τα προβλεπόμενα, κατά περίπτωση, ενδικοφανή και ένδικα μέσα ή αν τα ασκηθέντα απορριφθούν και ούτως ολοκληρούται (περαιούται) η διοικητική διαδικασία.
Η κατά τα εκτεθέντα οριστικοποιηθείσα ατομική διοικητική πράξις δύναται να ανακληθεί ή να ακυρωθεί από την Διοίκησιν πριν από το πέρας της τελευταίας συζητήσεως της κατ΄ αυτής ασκηθείσης προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού δικαστηρίου, οπότε καθίσταται άνευ αντικειμένου η ασκηθείσα προσφυγή και η δίκη καταργείται.
"

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, στο εξής παύει η ισχύς κάθε γενικής ή ειδικής αντίθετης οδηγίας.

Συνεπώς, κάθε περίπτωση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα κατά την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος εγγράφου θα πρέπει να κριθεί σύμφωνα με το περιεχόμενο του κοινοποιούμενου εγγράφου, ενώ δεν θα επανεξεταστούν οι περιπτώσεις που έχουν κριθεί διαφορετικά.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης