Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Κύρια σημεία 9ης Συνάντησης Ολομέλειας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Φορέων Εποπτείας των ΕλεγκτώνΒουλής7, 5ος Όροφος 10562 Αθήνα,
Τ: 210 3242648,
F: 210 3234141,
www.elte.org.gr

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 005/2019

Συνάντηση Ολομέλειας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Φορέων Εποπτείας των Ελεγκτών (ΕΕΦΕΕ-CEAOB)


Στις 4 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στις Βρυξέλλες, η 9η Συνάντηση Ολομέλειας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Φορέων Εποπτείας των Ελεγκτών (ΕΕΦΕΕ-CEAOB), στην οποία συμμετείχε και η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

Κύρια σημεία της συνάντησης

Τα μέλη ενέκριναν την ετήσια έκθεση της CEAOB για το 2018 καθώς και τη διαδικασία για την κοινή χρήση μη δημόσιων πληροφοριών αναφορικά με τη μεθοδολογία της κοινής επιθεώρησης ελέγχου (CAIM) με τις εποπτικές αρχές εκτός ΕU/EEA. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν από τα μέλη κάλυπταν τη γενική προσέγγιση και τις δραστηριότητες της CEAOB για το 2019, τις εξελίξεις σε σχέση με το Brexit, τις πρόσφατες εξελίξεις στη βρετανική και την ολλανδική αγορά των ελεγκτικών υπηρεσιών και την επικαιροποίηση της κατάστασης των μη δεσμευτικών κατευθυντήριων γραμμών που βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Τέσσερα μέλη της CEAOB παρουσίασαν τα συστήματα δημόσιας εποπτείας τους επικεντρώνοντας στις πρόσφατες αλλαγές των συστημάτων τους και την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών με τα άλλα μέλη.

Οι πρόεδροι των υποομάδων ενημέρωσαν σχετικά με τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν κυρίως τη διεκπεραίωση των ερωτηματολογίων προς τις επιτροπές ελέγχου, τις αξιολογήσεις τρίτων χωρών και την παρακολούθηση της ποιότητας στην αγορά των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας εξωστρέφειας, η CEAOB κάλεσε τους εκπροσώπους του European Group of International Accounting Networks and Associations (EGIAN), ως προσκεκλημένους ομιλητές.


Ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ
Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο