Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ιός υπολογιστή μετατρέπεται σε επιδημία

22 Ιανουάριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Η μετάδοση ενός "σκουληκιού" σε υπολογιστές που έχουν σαν λειτουργικό σύστημα τα windows, παίρνει διαστάσεις επιδημίας.
Ιός υπολογιστή μετατρέπεται σε επιδημία

Η μετάδοση ενός "σκουληκιού" σε υπολογιστές που έχουν σαν λειτουργικό σύστημα τα windows, παίρνει διαστάσεις επιδημίας.

Ο συγκεκριμένος ιός είναι γνωστός αρκετούς μήνες αφού έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Οκτώβρη του περασμένου χρόνου. Εδώ και λίγο καιρό όμως, μια ιδιαιτέρως τοξική έκδοση του, έχει αρχίσει να εξαπλώνετε στους υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι υπολογιστές που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι περίπου  9 εκατομμύρια και αυξάνονται δραματικά. Όσοι δεν έχουν κάνει ενημέρωση λογισμικού από την Μicrosoft είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να καταλειφθεί ο υπολογιστής τους από τον ιό.

Συμφώνα με την F-secure εταιρεία κατασκευής λογισμικού αντιμετώπισης ιόν μερικά από τα προβλήματα που προκαλεί ο ιός είναι:

Μπορεί να βγάζει εκτός δικτύου τους χρήστες. Αυτό γίνετε γιατί ο ιός χρησιμοποιεί όλο το εύρος ζώνης του δικτύου ψάχνοντας κωδικούς.
Ο ιός κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή και βάζοντας στα αρχεία του δικαιώματα διαχείρισης, τέτοια που ο χρήστης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά με αποτέλεσμα η αντιμετώπιση του να είναι πολύ δύσκολη.
Το "σκουλήκι" εκτός των άλλων κατεβάζει αντίγραφα του εαυτού του από ιστοσελίδες και τοποθεσίες  του διαδικτύου τα οποία είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν ώστε να περιοριστούν.
Η Microsoft δημιούργησε μια ενημέρωση των windows την περασμένη εβδομάδα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την καινούρια μορφή του ιού.  

Υπάρχουν στοιχειά ότι η καταγωγή του ιού είναι από την Ουκρανία καθώς στον κώδικα προγραμματισμού του υπάρχουν παράμετροι η όποιοι προσπαθούν να αποφύγουν την εξάπλωση του σε υπολογιστές της Ουκρανίας.

Τελευταίες πληροφορίες για τον ιό "Conficker" όπως εχει ονομαστεί, αναφέρουν ότι έχει χτυπήσει ένα μεγάλο μέρος των υπολογιστών της Βρετανίας.

Το BBC αναφέρει ότι υπολογιστές νοσοκομείων στο Σέφιλντ και του Βασιλικού ναυτικού καθώς και της Βασιλικής αεροπορίας έχουν πληγεί από τον ιό. Κάνοντας την επικοινωνία με το υπουργείο αμύνης της Βρετανίας πολύ δύσκολη, με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω μερικά χρόνια χρησιμοποιώντας πατροπαράδοτους τρόπους επικοινωνίας όπως το χαρτί με το στιλό και το τηλέφωνο.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης