Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Ε. Αχτσιόγλου: Τι είπε για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε εφορία και για την επιδότηση ενοικίου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου
 
Αθήνα, 28-02-2019

«Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Για πρώτη φορά χτίζουμε στεγαστική πολιτική στη χώρα» υπογράμμισε, αναφερόμενη στα μέτρα της επιδότησης ενοικίου, της προστασία της πρώτης κατοικίας και της επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων.

Για τα βασικά χαρακτηριστικά της επιδότησης ενοικίου σημείωσε ότι «το ύψος της θα ξεκινάει από τα 70€ και θα φτάνει και τα 210€ το μήνα. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι έως 7.000€ για το άτομο και θα φτάνουν έως 21.000€ ετήσιο εισόδημα για μία οικογένεια με τρία παιδιά».

Για την επιδότηση της δόσης στεγαστικού δανείου επισήμανε ότι θα έχει ακόμα ευνοϊκότερα εισοδηματικά κριτήρια και θα προκύπτει μετά τη ρύθμιση με κούρεμα, μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση του δανείου. «Στη συνέχεια θα έρχεται το κράτος να επιδοτήσει τη δόση που θα έχει διαμορφωθεί. Μεσοσταθμικά το κράτος θα επιδοτεί περίπου το 1/3 της δόσης», υπογράμμισε.

Για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «θα προχωρήσει κανονικά με το πλαίσιο που έχουμε περιγράψει. Θα έχει κούρεμα βασικής οφειλής, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και αποπληρωμή του υπολοίπου σε έως 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50€».

Πρόκειται, σημείωσε, για «μία ρύθμιση τεράστιας ανακούφισης για δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες, καθώς και για πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης, αλλά λόγω των χρεών τους δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη. Η ρύθμιση θα τους επιτρέψει να μειώσουν σημαντικά το χρέος τους, να το ρυθμίσουν και να πάρουν σύνταξη».

Θα αφορά, πρόσθεσε, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ανθρώπους που έκλεισαν τα βιβλία τους ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αφορά και τις εργοδοτικές οφειλές επιχειρήσεων.

Αναφερόμενη στην αύξηση του κατώτατου μισθού η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ο μισθός πρέπει να έχει πρωτίστως βιοποριστική λειτουργία», ενώ επισήμανε ότι «ο νόμος είναι σαφής, με την αύξηση του κατώτατου μισθού προσαυξάνονται και οι διαμορφωμένες τριετίες».

Σημείωσε, τέλος, ότι «η αύξηση θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση, θα δώσει ώθηση στην οικονομία και δεν θα επηρεάσει αρνητικά την αύξηση της απασχόλησης».

-----------

Επιπλέον η Υπουργός πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει και η ρύθμιση των 120 δόσεων και για οφειλές στην εφορία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο