Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Παράταση υποβολής εντύπου Ε4 (πίνακας προσωπικού)


Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου


Η ομάδα του κόμβου TAXHEAVEN, στην αέναη προσπάθειά της για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και αντιλαμβανόμενη συνάμα τη μεγάλη αγωνία των συναδέλφων λόγω της σημερινής καταληκτικής ημερομηνίας, επικοινώνησε με το υπ. Εργασίας αναφορικά με το ζήτημα των προβλημάτων στην υποβολή των εντύπων Ε4 και Ε11 (σ.σ. τα προβλήματα οφείλονται σε δυσλειτουργίες του Ε.Φ.Κ.Α. που πλέον φαίνεται να έχουν αποκατασταθεί πλήρως), ενώ παράλληλα μετέφερε τους προβληματισμούς όλων.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του κόμβου, θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή του εντύπου Ε4 (σ.σ. πίνακας προσωπικού που συμπληρώνεται μόνο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προέκυψαν από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας), έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.

Για το έντυπο Ε11, δεν έχουμε ακόμη κάποια ενημέρωση για περαιτέρω παράταση, όμως το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και γι' αυτή την υποχρέωση είναι ανοιχτό. (Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις του υπ. Εργασίας.)


Δείτε και το επίσημο δελτίο τύπου από το Υπουργείο Εργασίας που κοινοποιήθηκε πριν από λίγο, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες του κόμβου αναφορικά με το έντυπο Ε4:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 28-02-2019

Παρατείνεται από τις 28/02/2019 στις 8/03/2019 η προθεσμία για τη δήλωση από τους εργοδότες στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού που ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Συγκεκριμένα, έως τις 08/03/2019 οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν υποβάλει το έντυπο Ε4 (Πίνακας Προσωπικού), συμπληρωμένο μόνο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προκύπτει από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου, από την 1/2/2019, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

Είναι η τελευταία παράταση που δίνεται για να διευκολυνθούν και να ολοκληρώσουν ομαλά τη διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε4 όλες οι υπόχρεες επιχειρήσεις.


Δείτε επίσης την απόφαση για την παράταση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο