Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΠΕΝΕΝ: «Φοροληστεία για το λαό - Διατήρηση των φοροαπαλλαγών για το εφοπλιστικό κεφάλαιο»


Δελτίο Τύπου

Τσίπρας - ΕΕΕ
Φοροληστεία για τον λαό
Διατήρηση των φοροαπαλλαγών για το εφοπλιστικό κεφάλαιο


Κατά την χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανακοινώθηκε ότι υπογράφτηκε συνυποσχετικό μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των εφοπλιστών για την καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των εφοπλιστών.

Στην πραγματικότητα το ποσοστό επί των μερισμάτων αντικαθιστά την λεγόμενη "οικειοθελή συνεισφορά" που είχε υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης Σαμαρά - ΕΕΕ και η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών αντί του ποσού των 80 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, αυτό ανήλθε στα 40 εκατομμύρια ενώ τα υπόλοιπα ουδέποτε καταβλήθηκαν την τελευταία 5ετία αφού ένα μέρος των εφοπλιστών δεν τα κατέβαλε ενώ ορισμένοι από αυτούς τα δίνουν και με δόσεις....

Η χθεσινή συμφωνία δείχνει το νέο κατάντημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την άθλια συναλλαγή με τους μεγαλοσχήμονες του εφοπλιστικού κεφαλαίου οι οποίοι εν όψει και της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανταγωνισμού διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο συμφωνίας το οποίο δεν θίγει στο ελάχιστο το θεσμικό πλαίσιο των 58 προκλητικών φοροαπαλλαγών για τους εφοπλιστές και ταυτόχρονα, με την εθελοντική συμφωνία επί των μερισμάτων τους, νομιμοποιείται έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

Ταυτόχρονα με την νέα συμφωνία που συνομολόγησαν Τσίπρας - Τσακαλώτος - Κουβέλης και σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη άρνησή τους στην πρόταση της ΠΕΝΕΝ προς την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος για την κατάργηση του άρθρου 107 που θεσμοθετεί την φοροασυλία των εφοπλιστών απέδειξαν ότι είναι πιστοί υπηρέτες του εφοπλιστικού κεφαλαίου και εφαρμόζουν μια σκληρή ταξική πολιτική στήριξης και ενίσχυσης των υπερκερδών των εφοπλιστών.

Παράλληλα συνεχίζουν ακάθεκτοι την ταξική επίθεση με την αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική τους ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και την αρπαγή της πρώτης λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είχαν συνομολογήσει το 2013 στην επαίσχυντη αυτή συμφωνία και την οποία συνεχίζει και επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση εισπράττοντας τα εύσημα, τις φιλοφρονήσεις και τις δημόσιες ευχαριστίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών!!!

Με την νέα αυτή συμφωνία διατηρείται αλώβητο το συνταγματικά θεσμοθετημένο καθεστώς των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών ενώ η υποχρεωτική επί της χωρητικότητας (τονάζ) συνεισφορά των εφοπλιστών ανήλθε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το 2015 στο προκλητικό ποσόν 17.617.781,18 ευρώ!!!

Αντίστοιχα η φορολογία των Ναυτεργατών ξεπέρασε στο ίδιο έτος τα 57 εκατομμύρια ευρώ!!!

Για να καταδείξουμε την απίστευτη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και την υποταγή στα συμφέροντα, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του εφοπλιστικού κατεστημένου σημειώνουμε σχετικό απόσπασμα ερώτησής του στην Βουλή προς την κυβέρνηση Σαμαρά το 2013:  

«Γιατί επελέγη η διαδικασία της οικειοθελούς «φορολόγησης» των εφοπλιστών στη βάση ιδιωτικών συμφωνητικών με το ελληνικό δημόσιο αντί της υποχρεωτικής φορολόγησης, όπως συμβαίνει με όλους τους πολίτες; Με ποιες άλλες κατηγορίες πολιτών το ελληνικό δημόσιο έχει επιλέξει να προχωρήσει σε ανάλογες συμφωνίες; Γιατί επιλέγεται η ειδική μεταχείριση μιας ομάδας πολιτών έναντι του δημοσίου, πρακτική η οποία δημιουργεί προβλήματα ισονομίας και αντίκειται στη συνταγματική επιταγή για την υποχρέωση των Ελλήνων πολιτών να συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους;»

Η πάλη ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία, τις φοροαπαλλαγές, η αποκάλυψη της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας και γενικότερα για το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο στην Ναυτιλία θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της δράσης της ΠΕΝΕΝ και των Ναυτεργατών.


Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο